23948sdkhjf

Nedslidt ejendom får nyt liv på Nørrebro

100 nye boliger er på vej centralt i københavnerbydel
Nye boliger med central beliggenhed i København er efterhånden et særsyn. Der har imidlertid åbnet sig en mulighed i en stor ældre ejendom i Thorsgade på Nørrebro, som ejes af Arbejde Adlers Hus.

Ejendommen er nedslidt, og Arbejde Adlers Hus har valgt en løsning, der kan omdanne huset til en kombination af almene boliger og sociale formål.

"Vi vil gerne udvikle vores hus til at rumme flere boligtyper og virke integrerende i bydelen. Fra et multihus for socialt udsatte til et multihus for alle", pointerer Torben Larsen, formand og centerchef i Arbejde Adlers Hus, i en pressemeddelelse.

I boligselskabet KAB har byggedirektør Rolf Andersson stået i spidsen for udviklingen af såvel Basisboligen som Generationernes byhus. To byggekoncepter, der passer fortrinligt sammen med Arbejde Adlers Hus.

"Planen er at opføre forskellige typer almene boliger, der indgår i et socialt forpligtende fællesskab, som blandt andet er baseret på at tænke bygningsdrift og socialt fællesskab sammen", forklarer han.

De nye almene boliger udformes sådan, at beboerne har mulighed for at skabe deres eget nabofællesskab og samtidig tage del i det større fælles-skab i regi af Arbejde Adlers Hus.

Små og store boliger

Projektet vil kombinere nybyggeri med renovering af dele af det gamle hus og omfatte i alt cirka 6.-7.000 etagekvadratmeter.

Funktioner og aktiviteter i Arbejde Adlers Hus suppleres af nye boliger. De i alt 100-120 boliger vil rumme en blandet beboerskare, og vil derfor blive opført i forskellige størrelser fra små basisboliger til unge på ca. 30 kvm til større boliger målrettet eksempelvis singlefamilier eller seniorer. I gadeplan vil huset byde på aktivitetscenter og café.

Arbejde Adlers Hus og KAB arbejder nu videre med at konkretisere byggeprojektet og forventer om alt går vel, at det nye multihus står klar til indflytning i slutningen af 2018.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219