23948sdkhjf

DF fastholder forslag om lån til energianlæg

Partiet håber, at et nyt flertal i Folketinget vil stemme for en statslig lånepulje til udskiftning af utidssvarende energianlæg
Dansk Folkeparti har ikke opgivet håbet om at finde politisk flertal til en statslig lånepulje, der kan finansiere udskiftningen af gamle og utidssvarende energianlæg med moderne og energivenlige anlæg, og hvor ejeren betaler lånet tilbage i takt med besparelsen i udgiften til energi.

Forslaget blev stillet før folketingsvalget sidste år, men blev forkastet, men med et nyt flertal i Folketinget vil partiet nu forsøge at få det igennem igen.

Formålet med lånepuljen er - ud over at sikre moderne og energivenlige anlæg - også at skabe et opsving i Danmarks yderområder.

"Vi vil forsøge at få forslaget igennem i denne valgperiode. Med de nye 2030-krav fra EU, om at vi skal nedbringe CO2 fra vores boliger, er det oplagt, at diskutere forslaget igen", siger Dansk Folkepartis klima- og energiordfører Mikkel Dencker.

Kopi af SU-ordning

Puljen skal fungere som en statsgaranteret lånefacilitet, som skal gøre det muligt for alle danskere, der har et forældet energianlæg, at få et lån til at udskifte det gamle energianlæg. Det skal forudsættes, at det nye energianlæg generer en besparelse i energiforbruget, der gør det realistisk at tilbagebetale det nye anlæg over 10 år via løbende reduktion i indkøb af olie. Hvis lånepuljen eksempelvis kopierer SU-låneordningen, hvor renten er diskontoen plus en given sats, kan det lade sig gøre uden omkostninger til staten.

"Vi regner med, at regeringen vil lægge hovedet i blød omkring, hvordan vil skal leve op til EU’s CO2 mål og derefter indlede forhandlinger. Der vil vi tage forslaget med", siger Mikkel Dencker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.359