23948sdkhjf

SF savner grønt fokus i 2025-plan

Det er det helt rigtige fokus, at socialdemokraterne i deres 2025-plan vil bruge penge på at opkvalificere ufaglærte, mener SF, der dog savner grønne tiltag
Socialdemokraternes forslag om at afsætte 1,5 mia. kroner i en kommende 2025-plan til en opkvalificeringsreform og dermed sikre, at flere ufaglærte får en uddannelse får opbakning fra SF.

Socialdemokraterne vil samtidig afsætte 3 mia. kroner til en vækstreform, der skal sikre, at virksomhederne kan klare sig i den internationale konkurrence. Konkret foreslår S, at man sætter ind mod bureaukrati, understøtter investeringer i danske virksomheder og sikrer små og mellemstore virksomheder risikovillig kapital. Penge skal findes ved at annullere lempelser i arveafgiften og i det økonomiske råderum.

Forslaget indeholder gode takter, men også mangler, mener SF’s formand, Pia Olsen Dyhr.

"Socialdemokraterne har det helt rigtige fokus på velfærd, opkvalificering og grønne arbejdspladser, men der er også alvorlige undladelser i deres 2025-oplæg," siger Pia Olsen Dyhr.

Hun peger på, at 2025-planen mangler større ambitioner på det grønne område.

V vil forhandle med S

S-leder Mette Frederiksen slog i forbindelse med lanceringen af udspillet fast, at hun ikke vil være med til at lette topskatten. Det falder i god jord hos Enhedslistens fungerende finansordfører, Rune Lund.

"Jeg er meget glad for, at S slår fast med syvtommersøm, at de ikke vil være med til at sænke topskatten. Lavere topskat øger uligheden endnu mere, hvilket er skadeligt for samfundets sammenhængskraft", siger han.

Hos regeringspartiet Venstre efterlyser finansordfører Jacob Jensen en plan for finansieringen af Socialdemokraternes 2025-plan.

"Vi forhandler selvfølgelig gerne med Socialdemokraterne om fremtidens Danmark. Jo flere partier, som vil tage ansvar, jo bedre. Men som ansvarligt parti kan man ikke kun være med til at bruge penge - man skal også være med til at finde dem", siger han.

Socialdemokraterne ønsker desuden at sætte 30 mia. kroner af til tryghed for boligejerne frem til 2025. Her har regeringen budgetteret med 24 mia. kroner. Partiet ønsker at fastholde skattestop på ejendomsværdiskat frem til 2025.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109