23948sdkhjf

Staten drifter ny motorvej om vinteren

Vejdirektoratet skal sørge for, at vinterberedskabet er på plads på den nye motorvej gennem Silkeborg
Det er ikke nok at bygge en ny motorvej, den skal også driftes og vedligeholdes. Det gælder også for Silkeborgmotorvejen, der blev indviet forleden.

Når en ny vej bliver færdig, som i dette tilfælde en statsvej, er det naturligvis også staten, der har ansvaret for driften. Men samtidig tages en anden vej ud af drift i statsligt regi, og det gælder ringvejen i Silkeborg, som nu omklassificeres til kommunal vej.

"Dermed er det kommunen, der overtager driften af ringvejen, mens vi skal stå for driften af motorvejen. Det gælder således også vinterbekæmpelsen, som vi er lige ved at få på plads, da beredskabet jo skal være klar fra den 1. oktober", fortæller Simon Nødgaard fra Vejdirektoratet.

Glat igennem

I Vejdirektoratet har man således haft travlt med at få alle aftaler på plads her til 1. oktober, men ifølge koordinator Freddy Knudsen fra Vejdirektoratet, er det forløbet rimeligt glat.

"I Danmark er vi heldigt stillet, fordi vi har mange mindre aktører, der rydder vore veje. Det værste er nemlig, at vi lige op til eller midt i sæsonen for dens sags skyld, bliver ramt af en konkurs. Så skal der ske noget i en fart, når en aktør falder ud", fortæller han.

"I nogle lande er der meget få men store aktører, der tager sig af vejene om vinteren. Når det så engang imellem går galt, har det store konsekvenser. Her til lands er vi mere fleksible, fordi vi relativt hurtigt kan lave en aftale med en, som måske arbejder i samme område eller tæt på", siger han.

I Danmark bruges hvert år 230 mio. kroner på vinterbekæmpelse på statsvejene. De milde vintre betyder mindre indsats, og så justeres der løbende i henhold til en normalvinter, hvilket defineres som et gennemsnit målt over 15 år. For kommunernes vedkommende er tallet cirka fire gange så højt, altså en lille milliard kroner.

Den strækning, der åbnede forleden, er på 29 km, og vejen er 28 meter bred.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125