23948sdkhjf

Cykelløb, folkefest og snoreklipning i Silkeborg

Der var folkefest i Silkeborg, da byen fik den længe ventede - og kontroversielle motorvej
Der var tykt af mennesker på det ene spor af den nye motorvej igennem Silkeborg, der blev åbnet en søndag for et par uger siden, med deltagelse af Kronprins Frederik, der klippede snoren. Den nye motorvej blev dog først åbnet for almindelig trafik natten til mandag.

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) lagde i sin tale vægt på det gode samarbejde med Silkeborg Kommune, og den dialog, der fra starten for mange år siden har været ført for at finde frem til en brugbar løsning.

Til tiden

"Motorvejen er bygget til tiden, og den er faktisk bygget billigere end budgetteret. Det ville være glædeligt, om de ekstra penge kan bruges på andre projekter", sagde han.

Adm. direktør for Vejdirektoratet Jens Holmboe mente jo nok, at der er blevet larmet lidt i Silkeborg i udførelsesfasen, men at der generelt har været forståelse for, at der har været brug for trafikomlægninger, men at man har bestræbt sig på at gøre det så lempeligt som muligt.

Silkeborgs borgmester Steen Vindum (V) er stolt af sin nye motorvej.

"Motorvejen har været diskuteret meget, og der har skullet findes mange specielle løsninger. Nogle ville gerne have den, andre ikke. Nu har vi den, og vi er glade for den. Vi har taget den til os" sagde han og understregede den samarbejdsvilje, der har været både med Vejdirektoratet og med entreprenørerne.

Stort anlægsprojekt

Kronprins Frederik ønskede Silkeborg tillykke med den nye vej.

"Jeg har kravlet rundt, gået rundt, løbet rundt i jeres område her. Nu kan jeg så også køre rundt", sagde han og lod saksen klare arbejdet.

Til projektet er der flyttet 4,6 mio. kbm jord, og anlægget har haft et budget på 6,2 mia. kroner. Der mangler fortsat at blive færdiggjort nogle ramper, og det skyldes trafikomlægningerne i Silkeborg, da man skal have trafikken ned på den nye motorvej, før man kan gøre dem færdige.

Motorvejen har været kontroversiel, fordi man ikke kunne blive enige om linjeføringen.

Så byggeriet af vejen fra Herning stoppede ved kanten af Silkeborg, fordi man politisk lige skulle finde en løsning.

Silkeborg er følsom, fordi den ligger midt i noget af Jyllands smukkeste natur, og det har fået mange på barrikaderne. I det kompromis, der blev resultatet, er der taget udstrakt hensyn til naturen blandt andet med en del af vejen lagt op på landskabsbroer, og en lang række faunapassager, både over og under vejen.

Læs mere om det komplicerede motorvejsprojekt og åbningen

Læs mere om det komplicerede motorvejsprojekt: " Ny motorvej har været en udfordring for Dansk Autoværn ".

Læs mere om det komplicerede åbningen : " Avanceret motorvej fik endelig grønt lys ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14