23948sdkhjf

Casa opfører nyt p-anlæg på Frederiksberg

Anlægget bliver et offentligt privat samarbejde med kommunen. Casa har option på to nye områder
Entreprenørvirksomheden Casa A/S skal opføre en parkeringskælder med 200 parkeringspladser samt offentlige arealer på Langelands Plads på Frederiksberg i København.

Byggeriet, der også involverer Rum Arkitekter og Rambøll, opføres som et offentligt-privat-samarbejde med Frederiksberg Kommune, mens Apcoa, der administrerer parkeringsdrift over hele Europa, står for bygningsdrift og vedligehold i en samlet driftsperiode på 25 år. Byggeriet vil blive finansieret af Frederiksberg Kommune i både anlægsfasen og driftsfasen.

Casa, der har hovedsæde i Horsens, har tidligere vundet fire OPP-projekter heraf tre p-huse samt Retsbygningen i Svendborg. Både p-huset ved Regionshospitalet Horsens samt p-huset ved Regionshospitalet Silkeborg er i dag velfungerende byggerier med fornuftige drift- og vedligeholdelsesomkostninger. Netop nu opstarter CASA opførelsen af p-hus ved DNU i Skejby med heliport på toppen.

Sammenhængende byrum

Med i aftalen er desuden en option på yderligere to p-områder på henholdsvis Julius Thomsens Plads og Rådhuset på Frederiksberg. De to yderligere optioner er på henholdsvist godt 200 og cirka 400 p-pladser samt byrum.

Vinderteamet har i materialet præsenteret Frederiksberg Kommune for visionerne for alle tre p-anlæg.

Områderne vil både under og over jorden etableres som værende sammenhængende byrum, hvor de overordnede elementer som trappetårne, udformning af ramper, wayfinding mv. hænger sammen og skaber genkendelighed og identitet.

Projekteringen af projektet på Langelands Plads påbegyndes nu.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171