23948sdkhjf

MT Højgaard opfører stort byggeri på gammel politigrund i Virum

På den grund, hvor Lyngby Politistation tidligere havde til huse, skal MT Højgaard som totalentreprenør nu opføre 148 boliger foruden butiksareal og kælder for PensionDanmark. Aftalen har en værdi af 368 mio. kroner
Der er indgået betinget aftale om, at MT Højgaard som totalentreprenør skal opføre et byggeprojekt på Hummeltoftevej ved Sorgenfri Station i Virum med PensionDanmark som bygherre og investor.

Byggeriet vil indeholde 148 boliger på i alt 15.400 kvm, 1.500 kvm butiksareal samt godt 7.500 kvm kælder.

Det bæredygtighedscertificeres efter dgnb-systemet og opføres på den grund, hvor Lyngby Politistation lå.

"Der bliver tale om særdeles attraktive boliger med en god beliggenhed, og hvor bæredygtigheden er i top. Derfor forventer vi en høj efterspørgsel, og at medlemmerne dermed kan se frem til et godt afkast. Samtidig vil byggeriet skabe masser af job i opførelsesperioden. Det er et ekstra plus ved investeringen", siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark, i en pressemeddelelse.

"Det er et spændende boligprojekt med en anderledes fortolkning af den klassiske karréstruktur, hvor de murede bygningskroppe samles omkring et frodigt gårdrum i flere niveauer", supplerer divisionsdirektør i MT Højgaard, Christina Jørgensen, og fortsætter:

"Alle boliger opføres i høj kvalitet med vægt på funktionalitet og bæredygtighed. Boligerne vil alle have et privat udeareal i form af altan eller egen have, og der vil være privat parkering i konstruktionen".

Opgave tæller op

MT Højgaard har haft købsaftale på grunden og arbejdet med udviklingen af projektet igennem længere tid.

"Ejendommen er udviklet i et godt samarbejde med Freja ejendomme A/S, Lyngby-Taarbæk Kommune og med en udvidet borgerinddragelse. Vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde med realiseringen af den nye bebyggelse samt forskønnelsen af Hummeltoftevej, der vil løfte hele området omkring Sorgenfri Station", fortæller Christina Jørgensen.

Kontrakten har en værdi af 368 mio. kroner og er betinget af en ny lokalplan, der forventes godkendt i efteråret 2016.

Opførelsen af byggeriet forventes påbegyndt primo 2017, og byggeriet vil vare cirka to år.

Opgaven vil have positiv virkning på MT Højgaard-koncernens omsætning og resultat for 2017 og frem, men giver ikke anledning til at ændre udmeldingerne til den økonomiske udvikling for 2016, lyder det.

Samlet er PensionDanmarks investering på cirka 440 mio. kroner.

Projektet
Bygherre og investor: PensionDanmark
Totalentreprenør: MT Højgaard
Areal: 148 boliger på i alt 15.400 kvm, butiksareal på 1.500 kvm samt kælder på godt 7.500 kvm
Samlet investering: 440 mio. kroner
Forventet byggestart: primo 2017
Beliggenhed: Sorgenfri i Virum nord for København

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14