23948sdkhjf

Dansk Byggeri ser positivt på budgetaftale

Der er mange gode elementer i aftalen om hovedstadens økonomi for 2017, men der er også plads til forbedringer - især på gebyrområdet, fremhæver chefkonsulent
Hos branche- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri ser man overordnet set positivt på aftalen om Københavns budget for 2017, som samtlige partier i borgerrepræsentationen står bag.

"Vi roser hver gang, der kommer noget på bygge- og anlægsbudgetterne", siger chefkonsulent i Dansk Byggeri, Niels Tolstrup, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han hæfter sig blandt andet ved, at der afsættes penge til almene boliger, skolerenoveringer og nye svømmehaller.

"Vi håber bare, at det bliver udbudt på en måde, så det er til at være med, og så det kommer de københavnske byggevirksomheder og beskæftigelsen til gavn", fortsætter han.

Han roser også, at det er penge på vej til vejene, hvor der er et efterslæb, og at der sættes ind med 14,6 mio. kroner til at nedbringe sagsbehandlingstiderne for erhvervsrettede myndighedsopgaver - herunder byggesager og miljøgodkendelser.

"Selvom det ikke er mange penge, så har vi noteret det. Det er positivt, at man vil sætte ind her", siger han.

Positiv modtagelse, men ...

Der er også lagt mærke til lettelserne af gebyrer for virksomheder for 80,4 mio. kroner.

"Vi kan desværre bare ikke se, at der er noget for os her", siger Niels Tolstrup og henviser til, at det fremgår at være nedsættelse af erhvervsgebyrer for udendørs servering og vareudstillinger.

Her kunne det i forbindelse med byggesagerne være værd at se på timepriserne og derudover dækningsafgiften, påpeger han.

"København opkræver knap en mia. kroner i dækningsafgift. Det er måske ikke til at afskrive ad en gang, men der kunne være taget skridt til det", siger han.

Læs også: " København renoverer skoler i stor stil ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11