23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Rådgiverne slås for plads i værdikæden

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Det er opløftende, at de rådgivende ingeniørers omkostninger ved tilbudsgivning for andet år i træk er faldende. Men trods den faldende tendens, så er de rådgivende ingeniørers udgifter til at beregne og designe et tilbud stadig alt for voldsomme (446 mio. kr. i 2015).

Det er Foreningen af Rådgivende Ingeniørers (FRI) fortjeneste, at omkostningerne er faldet i kølvandet på, at man har sat fokus på problematikken og at flere bygherrer efterhånden har forstået budskabet om at gøre udbudsprocessen og detaljeringsgraden mindre kompliceret.

FRI er naturligvis ikke tilfreds med, at omkostningerne ved tilbudsgivning stadig er eksorbitant høje. Foreningen mener, at omkostninger skal barberes med yderligere 100 mil. kr. før det giver mening og foreningen opfordrer bygherrerne til at skrue ambitionerne ned.

Det er ganske modigt af FRI at bide lidt i den hånd, som fodrer dem med opgaver ved at fremføre, at nogle af de ydelser bygherrerne beder om er ganske unødvendige.

I bund og grund er det byggeriets værdikæde der er spil og kæden er særdeles stram, når det gælder rådgivningsydelser. Det handler derfor også om, at de rådgivende ingeniører er i benhård indbyrdes konkurrence og at rådgiverne naturligvis gør alt for at leve op til bygherrens krav for at bevare omsætningen og relationerne - også selv om det er forbundet med omkostninger.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109