23948sdkhjf

Boliger til tiden og til omgivelserne

Arkitektvirksomheden Mangor & Nagel står som håndtegnere af boliger, der af ny beboer i den københavnske Nordhavn betegnes som et af områdets smukkeste
Den største succes en arkitekt kan få, er, når de arkitektoniske ambitioner stemmer overens med både bygherrer og slutbrugernes forventninger.

Kronløbshuset, tegnet af Mangor & Nagel - og opført ved kajkanten af Kronløbsbassinet i hjertet af Århusgadekvarteret i byudviklingsområdet Nordhavn - er, ifølge arkitektvirksomheden, i den liga.

”Vi ville skabe et byggeri, som var helstøbt”, siger Torben Nagel, partner og kreativ direktør på tegnestuen, som har designet Kronløbshuset for RHB Development Notabenus Group.

Skal passe til omgivelserne

Det har været arkitekternes intension, at byggematerialer og detaljer er med til at fremhæve bygningens karakter, så Kronløbshuset naturligt passer til omgivelserne.

”Partier med relief i murværket opdeler bygningen i sektioner i forskellige højder. Husets facade er i røde tegl med partier af varmt, brunt stållignende materiale på altaner, karnapper og andre detaljer, som passer til det oprindelige miljø og de bevaringsværdige bygninger i området”, siger Torben Nagel.

Kontakt mellem ude og inde

”Jeg har da hørt flere af beboerne uafhængigt af hinanden sige: Vi er flyttet ind i områdets smukkeste bygning”, siger Caroline Bindslev, som bor i Kronløbshuset.

”Vi bor i en stuelejlighed, derfor har vi rigtig god mulighed for at udnytte den gode kontakt mellem ude og inde. Vi har nærmest en lille have, som er en del af gademiljøet, og vi har købt blomster og bænke og bord. Vi bruger så mange timer, som vi kan uden for og det er nemt at komme ind i lejligheden og lige hente, det vi har brug for”, siger Caroline.

”Det føles rart at komme hjem. Bygningen falder smukt ind i havnemiljøet, fordi den er rå og upoleret. Her er sjæl fra starten i stedet for de homogene hvide bygninger, der skyder op i andre områder af Københavns Havn”, siger Caroline Bindslev.

En fin tilføjelse

”Kronløbshuset er en rigtig fin tilføjelse til miljøet i Nordhavn. Vi kan se, mange af beboerne i huset bruger nærmiljøet, og det er med til at skabe liv i området, og det er en fornøjelse at se, ” siger Rita Justesen, der er chef for Planlægning & Arkitektur i By & Havn I/S, der står bag byudviklingen i Nordhavn.

kargaard





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25