23948sdkhjf

En filmby i ny øjenhøjde

Filmby Aarhus skal være nyt kulturelt og kreativt kraftcenter i Danmarks næststørste by, håber Anders Tyrrestrup, partner i Aart, der vinder med SLA og Rambøll
Aart architects har som totalrådgiver med SLA, Rambøll og Kvorning som underrådgivere vundet konkurrencen om at udvikle Filmby Aarhus til et kreativt og kulturelt kraftcenter, ikke alene for filmmagere, men for hele Aarhus.

Sydhavnen i Aarhus kommer snart til at opleve fornyet byliv, når Filmby Aarhus bliver udviklet til et kreativt og kulturelt kraftcenter til glæde for både filmmagere og byen som helhed. Det er visionen bag vinderstrategien for udvidelsen af Filmby Aarhus, hvor Aart architects som totalrådgiver med SLA, Rambøll og Kvorning Design & Kommunikation som underrådgivere åbner for nye perspektiver på udviklingen af filmbyen.

”Opgaven byder på en unik mulighed for at styrke filmbyens rolle som en kreativ katalysator i byen. Ved at vende filmbyen på vrangen og bringe den i øjenhøjde med den omkringliggende by ønsker vi at invitere til oplevelser og inspirere til nye former for kreative samarbejder - alt sammen med fokus på at skabe et vækstmiljø integreret som en aktiv og attraktiv del af byen,” siger Anders Tyrrestrup, partner i Aart architects.

Nye kvaliteter og oplevelser

Konkurrencen om udvidelsen af Filmby Aarhus blev udskrevet i marts af Filmby Aarhus og Aarhus Kommune med henblik på at fremme en positiv udvikling af filmbyen og føje nye kvaliteter og oplevelser til mødet mellem Aarhus havn og midtby.

”Teamet tager afsæt i stedets historik og leverer en dedikeret beskrivelse, der argumenterer overbevisende for potentialer og udfordringer i forhold til at skabe et byggeri, der understreger filmbyens identitet og bidrager til en helhed og sammenhæng med de visioner, der er for området som helhed,” fremhæves det blandt andet i juryens evalueringsrapport.

En ny destination

Som en del af vinderstrategien viser teamet, hvordan byen kan flyde gennem filmbyen, så området bliver en levende og fuldt integreret del af byens liv og puls. Det skal blandt andet ske ved på sigt at etablere en rekreativ byhave, levende mediefacade og oplevelsesrig kulturtrappe, der tilsammen synliggør og styrker filmbyens samspil med byen.

Tanken er at give noget tilbage til byen. Det er at nytænke rammerne for kreative samarbejder, samtidig med at filmbyen bringes i spil som en ny destination på Sydhavnen, hvor varierende byrum og en fuldt offentlige stueetage inviterer borgere og besøgende til at tage ophold og gå på opdagelse i området i og omkring filmbyen.

Filmby Aarhus
Konkurrence: Tilbudskonkurrence om totalrådgivning vedrørende udvidelse af Filmby Aarhus
Vinderteam: AART architects som totalrådgiver med SLA, Rambøll og Kvorning Design & Kommunikation som underrådgivere
Opgave: 4.400 kvm udvidelse indeholdende offentlige og erhvervsmæssige funktioner
Tidsplan: Den udvidede filmby forventes at stå færdig ultimo 2018
Opdragsgiver: Filmby Aarhus og Aarhus Kommune
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094