23948sdkhjf

Brolæggerpris for flot bymiljøarbejde

Brolæggerprisen går til jysk kommune for at danne rammerne for et hyggeligt og imødekommende gågademiljø
Brolæggerlauget har haft flere spændende brolægningsarbejder i kikkerten, inden det svære valg om, hvem der skal have æren af at modtage Brolægger Prisen 2016, er blevet truffet.

Og nu kommer afsløringen så; Det bliver Viborg Kommune, som har muliggjort et smukt gågademiljø i byens centrum ved at vælge Dan Jord A/S som den brolæggerentreprenør, der skulle udføre arbejdet med belægningen i byens centrum.

”Anvendelsen af gode og smukke materialer som viser, at kommunen ønsker en monumental gågade som samtidig danner et smukt byrum med rekreative elementer. Viborg Kommune er derfor favorit til Brolæggerprisen 2016”, hedder det i laugets begrundelse for tildeling af prisen til Viborg Kommune som bygherre.

Flere med i opløbet

Andre flotte projekter har været med i opløbet. Det gælder således et bygadeprojekt i Esbjerg, Skt. Annæ Plads i København og endelig Stænder Torv i Roskilde.

Men valget faldt altså på Viborg Kommune, som kan fremvise et færdigt projekt, som viser vejen frem for yderligere etaper, og et projekt, hvor der er udøvet stor kreativitet.

Og det er en glad modtager af prisen:

”Vi er stolte og glade for både prisen og projektet. Det er gået rigtigt godt, og det er jo lidt af en udfordring, når arbejdet foregår i en gågade, hvor mange mennesker færdes, men jeg må sige at håndværkerne fra Dan Jord A/S har været rigtig dygtige til at sørge for midlertidige gangbroer til butikkerne. Vi havde en udfordring undervejs, fordi den Lithomex, det vil sige fugematerialet, satte en hinde på brostenene, men det fik vi løst ved at spule dem med varmt vand”, fortæller Per Christensen, chef for Trafik & Veje i Viborg Kommune.

Projektet var genstand for en konkurrence, og man var enige om, at man skulle tilbage til en brostensbelægning med et moderne udtryk.

”Vi havde en nedslidt flisebelægning delvist bestående af søsten, og det så rigtig nedslidt ud, men det er blevet helt anderledes nu med den nye belægning”, siger chefen.

Alle ledninger renoveret

Forud for Dan Jords indsats med belægningen har været en række arbejder med ledninger i undergrunden, og alle ledningsejere har været indkaldt, så der er lavet en lang række renoveringer, inden belægningsarbejdet gik i gang.

Projektet har kostet cirka 30-35 mio. kroner, og er i sin helhed tilendebragt. Ifølge Per Christensen er man i øjeblikket ved at afslutte et andet projekt på Nytorv i byen, men det har ikke noget med nærværende projekt at gøre.

”Der vil senere blive afholdt en overrækkelse af hæderen fra Brolæggerlauget”, oplyser oldermand i Brolæggerlauget, Claus Johnsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141