23948sdkhjf

Højgaard-fusion faldt på gulvet

MT Højgaards to ejere - Højgaard Holding og Monberg & Thorsen - vil alligevel ikke slå pjalterne sammen og fusionere de to holdingselskaber. Dermed bliver der heller ikke tale om en børsnotering af entreprenørkoncernen, meddelte selskaberne i fredags.
I februar oplyste moderfondene bag de to holdingselskaber - Knud Højgaards Fond og Ejnar og Meta Thorsens Fond - ellers, at de ville sondere mulighederne for en fusion. Det ville nemlig medføre en forenkling af ejerstrukturen for MT Højgaard og sikre bedre adgang til kapitalmarkederne for selskabet, lød argumentet.

Men fondene har ikke nå til enighed om grundlaget for en fusion, særligt når det gjaldt de minoritetsrettigheder vedrørende den mulige koncerns aktiviteter og sammensætning, som kunne afløse den eksisterende aktionæroverenskomst fra 2001 mellem holdingselskaberne.

Begge parter ærgrer sig nu over, at fusionen er gået i vasken.

”Selvfølgelig er jeg ærgerlig over, at vi har brugt et halvt år, hvor vi har haft en del forhandlinger og brugt ressourcer på advokater og andre hjælpere på at vurdere mulighederne,” siger Steen Scheibye, formand for Knud Højgaards Fond, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han vil ikke udelukke, at forhandlingerne om fusion en dag bliver genoptaget, men det bliver næppe foreløbig, vurderer han.

”En fusion havde haft den fordel, at man kunne have fået en moderne ejerstruktur, hvor den nuværende er kompliceret med to børsnoterede selskaber. Jeg tror, vi kunne have hjulpet selskabet med en mere moderne governance-struktur, hvor selskabet havde fået bedre mulighed for at skaffe kapital,” siger Steen Scheibye.

Hos den anden ejerfond, Ejnar og Meta Thorsens Fond, ærgrer formand Christine Thorsen sig ligeledes.

”Der skal to parter til at blive enige, og to til at blive uenige. Vi har haft to forskellige tilgange til spørgsmålet om, hvad der skulle afløse aktionæroverenskomsten fra 2001, og vi kunne ikke blive enige. Det er alle parter skuffede over, og det er vi også, men nu fortsætter virksomheden som hidtil,” siger Christine Thorsen til Licitationen.

Læs mere om MT Højgaard: " MT Højgaard sænker prognose efter minus i første halvår ".

Læs også: " Svensk løftebro får markant dansk islæt ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11