23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Kommuner skal også betale til tiden

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Selvom der faktisk er EU-regler for, hvor lang frist offentlige instanser har til at betale for en given ydelse fra for eksempel en entreprenør eller håndværksmester, er der stadig offentlige opdragsgivere, som er meget sene til at betale deres regninger.

Det er naturligvis en kedelig uskik, som ikke alene er uanstændig, men også helt konkret kan sætte entreprenøren eller håndværksmesteren i akutte økonomiske problemer. En brandvarm kassekredit får det jo ikke bedre af, at kunderne ikke betaler til tiden.

Flere af landet tømrermestre peger i en undersøgelse foretaget af Dansk Byggeri på, at det er et stort problem, at ikke alene det offentlige, men også private kunder er sene til at få pengene op af lommerne.

Nu kan man jo så mene, at tømrermestrene bare kan rykke kunderne for betalingen. Det er de i deres gode ret til. Men mange mestre er naturligvis – i hvert fald i forhold til det offentlige – lidt berøringsangste og frygter, at de måske kan komme i ”bad standing”, hvis de presser på for at få deres penge.

Derfor giver mange mestre – omend ufrivilligt – deres offentlige kunder alt for lang kredit.

Hvis det er svært for den enkelte mester selv at tage affære, er det oplagt, at den lokale forening under for eksempel Dansk Byggeri henvender sig til den pågældende kunde og tager en snak om, hvordan man kan skabe nogle fornuftige vilkår for de lokale håndværksmestre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094