23948sdkhjf

Bliv Danmarksmester i IT-værktøjer

Hvis du bruger IT-værktøjer, kan du deltage i konkurrencen om at blive Danmarks mest IT-parate virksomhed
Mange entreprenører og håndværksmestre drager allerede fordele af at have investeret i effektive IT-værktøjer, som blandt andet gør det lettere og mere præcist at give tilbud på opgaver eller gør det mere effektivt at styre folkene og materialerne rundt om på byggepladserne.

Også når det gælder fakturering, administration og planlægning er der hjælp at hente blandt det forholdsvis store udvalg af IT-værktøjer på markedet.

Selvom byggeriet halter slemt bagefter andre brancher, når det gælder IT-investeringer, viser tal fra Danmarks Statistik, at IT-udgifterne i bygge- og anlægsbranchen er steget med knap 15 procent om året pr. beskæftiget siden 2007

Men mens virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen anvender 13.300 kr. pr. beskæftiget på IT, så bruger virksomhederne i andre brancher i gennemsnit 55.200 kr. pr. beskæftiget. For bygge- og anlægsbranchen er der dog tale om en meget kraftig stigning siden 2007, hvor man anvendte 5.100 kr. pr. beskæftiget.

Et svært valg

Men hvilke IT-værktøjer skal man så vælge for at effektivisere virksomheden?

Det kan man selvfølgelig få nogle IT-leverandører til at kloge sig på, men bygge- og anlægsbranchens to største medier, Licitationen - Byggeriets Dagblad og Mester Tidende, har valgt at lade erfaringerne fra de virksomheder i byggeriet, som har implementeret IT-værktøjer, komme alle til gode ved at finde nogle rollemodeller, som andre kan lære af.

Effektivitets-gevinster

De to medier skyder derfor for tredje år i træk gang i en konkurrence for at kåre de mest IT-parate virksomheder i byggeriet og hædre dem for deres brug af IT-værktøjer.

”Konkurrencen handler ikke om at finde frem til de virksomheder, som har en masse IT-programmer, computere, tablets og mobiltelefoner. Det handler om, at de IT-værktøjer, virksomheden har implementeret, passer til dens arbejdsprocesser. Det handler om at hædre de virksomheder, som træffer bevidste beslutninger om IT-værktøjer og derved opnår en effektiviseringsgevinst på den ene eller anden måde”, siger Klaus Tøttrup, der er chefredaktør for de to søstermedier.

Mester Tidende og Licitationen - Byggeriets Dagblad gennemfører kåringen af de mest IT-parate virksomheder i tæt samarbejde med IT-rådgivningsfirmaet Basit.

”Basit skal med udgangspunkt i sin brede viden om målrettede og effektive IT-værktøjer og kontakt til byggebranchen sikre, at vi finder frem til de virksomheder, som skal deltage i konkurrencen og fremstå som gode eksempler og rollemodeller”, forklarer Klaus Tøttrup.

De fem håndværksvirksomheder kåres inden udgangen af året og bliver hædret på Dansk Byggeris IT-messe den 7. og 8. februar 2017 i hhv HøjeTaastrup og Århus
i starten af februar måned næste år.

Deltag i konkurrencen
Licitationen - Byggeriets Dagblad og Mester Tidende sætter sammen med IT-rådgivningsfirmaet Basit jagten ind på at finde de mest IT-modne håndværksvirksomheder. Fem virksomheder bliver kåret inden for følgende kategorier:
Bedste virksomhed til tilbudsgivning
Bedste virksomhed til planlægning
Bedste virksomhed til at håndtere formidling af opgaver og opsamling af tid og materialer
Bedste virksomhed til at håndtere kvalitetssikring og aflevering af projekter
Bedste virksomhed til økonomisk styring

Du kan nominere din egen virksomhed eller en anden virksomhed, som du mener fortjener hæderen.
Udover hæder og diplom kan de fem vindere se frem til at modtage professionelt håndværktøj fra en række førende leverandører.
Tilmelding: red@licitationen.dk
Læs mere om: it
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109