23948sdkhjf

Seniorer er blevet mere realistiske i boligjagten

Kun hver femte boligkøber over 50 år går efter en større bolig
For fire år siden søgte næsten hver tredje boligkøber over 50 år efter en bolig større end den nuværende bolig.

I dag er det kun hver femte seniorkøber, der går efter en større bolig, mens mere end hver anden skal have en mindre bolig.

Det viser en ny analyse blandt 1.500 boligkøbere hos ejendomsmæglerkæden EDC.

Noget tyder dermed på, at de mere modne boligkøbere er blevet bedre til at tilpasse boligen til deres reelle behov, og mere realistiske omkring hvordan deres liv vil forme sig, efter at børnene er flyttet hjemmefra.

”Jeg tror det er vigtigt, at man løbende tilpasser boligen til sit behov, og også tænker på at flytte mens man både har kræfterne til selve flytningen og lysten til at begynde et nyt liv med nye naboer i den næste bolig", siger Jan Nordmann, som er kommunikationschef hos EDC, i en pressemeddelelse.
.
Skæv fordeling

Også for samfundet og ressourcemæssigt er det væsentligt, at boligerne anvendes fornuftigt i forhold til familiestørrelserne. Danskere i hus har i gennemsnit 54 kvm pr. beboer, men gennemsnitstallet dækker over en skæv fordeling med meget færre kvadratmeter til børnefamilierne og seniorpar med måske 80-90 kvm til rådighed pr. person.

”Den enkelte skal naturligvis gøre, som han eller hun har det bedst med, men hvis man er blevet boende for længe, kan det vise sig at opgaven med at flytte og få sorteret i alt det man har samlet sig gennem livet, er blevet for stor og uoverskuelig. Derfor råder vi altid til at flytte, mens man har lysten og kræfterne til det, og ikke vente til man er tvunget til det”, udtaler Jan Nordmann.

En del af forklaringen på udviklingen i retning mod at flere ældre går efter mindre boliger, er også e stigende boligpriser, der får de ældre til at vælge mindre boliger.
Læs mere om: EDC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156