23948sdkhjf

Tidligere norsk ambassade bliver boliger

De mange tilflyttere til landets større byer gør konvertering af kontorer til boliger attraktiv
Stadig flere flytter til landets større byer, og eksempelvis forventes det, at befolkningen i Københavns Kommune vokser med 90.000 indbyggere frem mod 2025.

Det skaber unægtelig et større behov for boliger, og en måde kan være at konvertere de mange ledige erhvervslokaler til boliger.

Ejendomsinvesteringsselskabet Dades har senest konverteret de kontorlokaler, der tidligere husede den norske ambassade i Amaliegade i København, til en række lejeboliger.

Ejendommen ligger et stenkast fra Amalienborg Slot, og ombygningen har resulteret i 15 ny-istandsatte lejelejligheder på mellem 75 og 142 kvm, der står klar til indflytning den 1. oktober 2016

”Ejendommen er i en høj kvalitet, og grundindretningen gør den velegnet til indretning af boliger, da de enkelte etageplaner ikke er særlig store. Derudover er beliggenheden i Amaliegade meget attraktiv. Det gør, at vi har valgt at konvertere bolig”, fortæller adm. direktør i Dades A/S Boris Nørgaard Kjeldsen i en pressemeddelelse.

En konkret vurdering

Dades A/S konverterer løbende ejendomme fra erhverv til bolig i københavnsområdet ud fra betragtningen om, at udlejningssikkerheden som regel er større, end hvis de udlejer til erhverv.

En stor interesse for lejlighederne i Amaliegade har således allerede betydet, at Dades nu er i gang med et projekt på yderligere 10 lejligheder i samme område.

”Attraktive boliger er i høj kurs i København i øjeblikket. Men der vil altid være tale om en konkret vurdering. Selvom det rent teknisk kan lade sig gøre at konvertere, så er det ikke sikkert, at det økonomisk kan svare sig”, understreger Boris Nørgaard Kjeldsen.

Fordele i at konvertere

De sidste nye tal fra Ejendomsforeningen Danmarks markedsstatistik for tomgang viser, at den økonomiske tomgang for kontor ligger på 12,7 procent på landsplan, mens tomgangen for bolig er helt nede på tre procent.

Derfor er der ifølge cheføkonom i Ejendomsforeningen Danmark Morten Marott Larsen god ræson i, at landets udlejere af erhvervslokaler overvejer at indrette dem som boliger i stedet.

”Ejendomsejere med ledige kontorkvadratmeter i storbyerne kan med fordel overveje at konvertere til bolig for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter bolig. Muligheden for at bygge nyt centralt er ikke stor, men det er muligt at bygge om”, siger Morten Marott Larsen.

Han understreger dog, at ejendommen selvfølgelig skal have en karakter, der gør den egnet til boliger, ligesom de kommunale krav skal opfyldes.


Kommuner stiller krav ved konvertering fra erhverv til bolig
Krav fra kommunens side er blandt andet, at der skal være gode flugtveje i tilfælde af brand, og at der etableres køkken og bad i ejendommen.

Også omgivelserne spiller en rolle for kommunens vurdering. Der skal være et bestemt antal kvadratmeter udendørs friareal i forhold til det bebyggede areal.

I Indre By i København vil der som regel være et rekreativt areal i området, eller måske er det muligt at etablere en tagterrasse, som kan gøre det ud for et opholdsareal.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141