23948sdkhjf

Nordjysk boligforening renoverer og bygger nyt

Ny helhedsplan betyder renovering af en række parcelhuse og opførelse af 25 nye
Beboerne i Svenstrup Boligforening i Nordjylland har sagt ja til en helhedsplan, der betyder gennemgribende renovering af flertallet af de nuværende parcelhuse og opførelse af 25 nye.

”Afdelingens huse med beliggenhed rundt om i Svenstrup by er mere end 60 år gamle og i det væsentlige nedslidte. Samtidig er badeværelser, køkkener og adgangsforhold til boligerne ikke tidssvarende, og konstruktionen med høj kælder giver massive fugtproblemer. Derfor har vi lagt op til en betydelig renovering af afdelingen og det har beboerne tiltrådt”, udtaler Himmerland Boligforenings direktør, Ole Nielsen, til foreningens hjemmeside..

Himmerland Boligforening har siden 2004 administreret den lille boligforening og dens medlemmer har i forbindelse med projektet givet deres tilslutning til en fusion mellem de to foreninger.

Tilsagn fra Landsbyggefonden

På grund af boligernes tilstand har Landsbyggefonden meddelt, at man inden udgangen af 2016 kan forvente tilsagn om støtte til renovering.

”Det er ikke muligt at finansiere den nødvendige renovering alene på basis af Landsbyggefondens bidrag, så derfor har vi ansøgt Aalborg Kommune om samtidig med renoveringen at måtte opføre 25 nye boliger. Også det har beboerne tiltrådt og vi afventer nu byrådets endelige godkendelse af renovering og nybyggeri, hvilket forhåbentlig er på plads inden årets udgang”, siger Ole Nielsen.

Både de renoverede og de nybyggede huse bliver udført med traditionelt saddeltag og facader i træ, der brydes med felter med murværk, og husenes vinduer mod egen have vil generelt blive fra gulv til loft.

Cowi er totalrådgiver

Mens de nuværende 35 boliger er 66-70 kvm, kommer afdelingen fremtidigt til at bestå af trerums boliger på 79-83 kvm og firerums bolig på 99-105 kvm. Alle boligtyper er med egen carport og have.

Cowi er totalrådgiver på projektet, mens arkitektvirksomheden Friis & Moltke og landskabsarkitekterne Rosseell's Tegnestue og Labland er udpeget som underrådgivere.

Byggeriet skal begynde i løbet af 2017 og varer to år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094