23948sdkhjf

Færre fabriks- og lagerlokaler står tomme

En stigende efterspørgel efter ledige fabriks- og lagerlokaler slår nu igennem. Vest- og Sydsjælland klarer sig bedst
De sidste fire år er der kommet mere liv og maskiner i landets fabrikshaller og lagerejendomme. Siden 2012 er der et areal svarende til næsten halvanden mio. kvm – eller 200 fodboldbaner – blevet udlejet.

Det viser en nye tal fra fra Oline.dk, der er landets største portal med erhvervslokaler.

”Da finanskrisen ramte industrien aller hårdest i 2012, stod 4,3 procent af landets fabrikker og lagerbygninger gabende tomme. Det er faldet til under tre procent, og det betyder, at der er kommet liv i bygninger svarende til over 1,4 millioner kvadratmeter. Især de tre sidste kvartaler er udviklingen gået stærkt, ” siger Simon Skou Andersen, der er adm. direktør for Oline.dk, i en pressemeddelelse.

Portalen har i øjeblikket næsten 10.500 lokaler til leje og ejendomme udbudt til salg. I 2007 stod kun 1,3 procent af industribygningerne tomme, og andelen blev mere end tredoblet på få år. Efter stilstand i årene 2010-2013 er det begyndt at gå bedre for industrien.

”Vi mangler endnu et stykke, før vi har lige så få tomme lokaler som før finanskrisen. Men vi er godt på vej, og industribygningerne er ifølge tallene fra Oline.dk også præget af to andre sundhedstegn: På landsplan er lejen steget knap fire procent det seneste år, så vi næsten er tilbage på niveauet i 2011. Desuden er antallet af udbudte lokaler faldet med næsten 36 procent på fem år” siger Simon Skou Andersen.

Regionale forskelle

Den stigende efterspørgsel på fabriksbygninger og lagre har dog ramt landsdelene forskelligt.

Vest- og Sydsjælland har langt færre tomme ejendomme, langt færre udbudte lokaler og markant højere lejeniveauer.

Sydjylland har næsten en femtedel af landets industriarealer og her er lejeniveauet det seneste år steget ni procent og ligger fire procent højere end før krisen. I Østjylland, Vestjylland og Nordjylland er der også længere mellem de tomme fabrikker og færre udbudte lokaler, men her er lejeniveauerne fortsat faldende gennem det seneste år og ligger 14-19 procent lavere end i 2011

Tallene er baseret på knap 800 udbudte lokaler til produktion og lager, udbudt via Oline.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109