23948sdkhjf

Nordisk byggegigant øger ordreindgangen i første halvår

NCC formåede dog ikke helt at følge med på omsætningen, ligesom indtjeningen gik tilbage
Den nordiske – men svenskbaserede - entreprenørvirksomhed NCC øgede ordreindgangen i årets første seks måneder fra 20,2 til 21,7 mia. kroner i forhold til samme periode sidste år.

Det fremgår af NCC’s halvårsregnskab, der er offentliggjort onsdag morgen.

Den øgede ordreindgang er hentet i andet kvartal, og har samtidig gjort, at ordrebeholdningen er gået fra 34,8 til 37 mia. kroner. Til gengæld formåede entreprenørvirksomhedens omsætning ikke helt at følge med og faldt fra 18,4 mia. kroner i første halvår 2015 til 17,9 mia. kroner i år, ligesom bundlinjen faldt fra 224 til 188 mio. kroner før skat.

”Nettoomsætningen øgede noget i det andet kvartal, men stigningen kompenserede ikke fuldt ud for en lavere ordreindgang i det første kvartal”, skriver NCC i sin beretning.

NCC er delt op i forretningsområderne byggeri, infrastruktur, industri samt ejendomsudvikling, og NCC’s koncernchef Peter Wågström konstaterer, at det særligt er anlægsaktiviteterne, som bærer fremgangen.

”Forudsætninger på det nordiske marked er gode. NCC's ordreindgang øgede med 24 procent i det første kvartal i forhold til foregående år, og for første halvår øgede ordreindgangen med otte procent. Den stærke ordreindgang i det andet kvartal beror frem for alt på en højere ordreindgang i NCC Infrastructure, som blandt andet indeholder to store projekter i tilknytning til Förbifart Stockholm (ny vejstrækning vest for Stockholm, red.)”, skriver Peter Wågstrøm i en kommentar til halvårsregnskabet.

Venter på Femern

NCC har i første omgang ikke offentliggjort tallene for sin danske forretning, der ligesom resten af NCC-koncernen blev omorganiseret ved årsskiftet som led i en ny vækststrateg i.

NCC konstaterer, at de danske anlægsinvesteringer, der kun udgør seks procent af NCC’s samlede anlægsforretning på seks mia. kroner, vil aftage i de kommende år. Men jernbane og vindkraft vil drive væksten, mens man venter på, at der bliver givet grønt lys til Femern-projektet.

På byggeområdet - der under et omsatte for 9,6 mia. kroner og hvor Danmark udgør 16 procent af forretningen - er det i Danmark særligt inden for boliger, sygehuse og universitetsbyggeri, at væksten findes.

NCC (1. halvår)
Millioner kroner
2015 2016
Omsætning 18.444 17.907
Driftsresultat 240 227
Resultat før skat 224 188
Resultat efter skat 182 154

Halvårsregnskabet er afsluttet den 30. juni 2016
Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187