23948sdkhjf

Dansk rådgiverkoncern vinder klimatilpasningsprojekt i Vietnam

Projektet er målrettet lokale kvinder og skal gøre nordlig by mere modstandsdygtigt over for oversvømmelser
Den danske rådgiverkoncern Niras skal over de kommende to et halvt år være ansvarlig for et nyt klimatilpasningsprojekt i Vietnam.

Det skriver Niras i en nyhed på sin hjemmeside.

Lokale kvinder i den nordlige by Vinh Yen skal stå for et urban farming-initiativ, hvor vandet til grøntsagerne skal komme fra et anlæg til lokal afledning af regnvand (LAR), hvor vandet samles op lokalt i stedet for at blive ledt i kloakken.

Projektet har et budget på cirka 500.000 euro (3,7 mio. kroner), hvoraf godt 63.000 euro (469.000 kroner) går til at opføre et demonstrationsanlæg.

Niras vil i opførelsen af demonstrationsanlægget gøre brug af sine kompetencer inden for helhedsorienteret vandplanlægning, som Niras har flere erfaringer med i Danmark ikke mindst efter de senere års mange skybrud.

Men det er første gang, at rådgiverkoncernen skal arbejde på et internationalt projekt inden for dette.

Modstandsdygtig over for oversvømmelser

Formålet med projektet er blandt andet at gøre byområdet i det nordlige Vietnam mere modstandsdygtig over for oversvømmelser samt gavne lokalsamfundets sociale modstandskraft ved at give de lokale kvinder mulighed for at dyrke eksempelvis grøntsager, urter og krydderier.

”Vi håber, at et lavbudget-anlæg som dette kan inspirere andre lokale myndigheder og den lokale befolkning til at bygge LAR-anlæg, der ikke kræver store investeringer, og som giver merværdi til den lokale befolkning”, siger projektleder hos Niras Morten Pedersen til Niras’ hjemmeside.

Ifølge de vietnamesiske myndigheder har projektet et bredt potentiale i hele Vietnam – ikke mindst, når man tager et stigende antal oversvømmelser og voksende urbanisering i betragtning.

Niras vandt projektet i en international konkurrence hos Nordic Climate Facility (NCF), som ligger under den nordiske udviklingsfond Nordic Development Fund (NDF).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14