23948sdkhjf

Nedrivning af Hitlers barndomshjem splitter østrigske politikere

Kommission skal komme med anbefalinger til, hvad der skal ske med den fredede bygning, hvor Adolf Hitler blev født
Hitlers hus står endnu.

I tirsdags skulle den østrigske regering ellers beslutte , hvad der skulle ske med Adolf Hitlers føde- og barndomshjemsom ligger på adressen Salzburger Vorstadt 15 i byen Braunau am Inn. Men der kom ikke en endelig beslutning ud af ministermødet, oplyser østrigske medier ifølge dr.dk.

For nok blev det besluttet, at ejendommen skal eksproprieres, altså tvangskøbes fra ejeren, men om ejendommen skal bestå eller rives ned, kunne regeringen ikke enes om. Derfor er der blevet nedsat en kommission, der vil komme med sine anbefalinger til efteråret, skriver Die Presse ifølge dr.dk.

Flere forskellige ønsker

Blandt fortalerne for en nedrivning af huset er indenrigsminister Wolfgang Sobotka, der læner sig op ad røster i det jødiske samfund, som også gerne ser bygningen jævnet med jorden, så det ikke er et sted nynazister kan valfarte til.

På den anden fløj står blandt andre en østrigsk historiker. Han mener ikke, at det vil få nogen effekt, hvis huset bliver revet ned.

”Hitler er allerede så sammentømret med Braunau, at en nedrivning ikke vil løse problemerne”, siger Florian Kotanko ifølge dr.dk til Kurier.at.

Frednings-organisationen Icomos, der rådgiver Unesco Verdensarv-udvalget, er imod nedrivning af huset. Her har man sendt regeringen en officiel skrivelse om, at Østrig bør gøre alt for at bevare bygningen som erindring, uddannelse i og afmystificering af den nazistiske ideologi.

Det er også blevet foreslået, at der i huset skal laves et supermarked, så barndomshjemmet bliver fuldstændig afpolitiseret.

Men det er altså op til en kommission at komme med de endelige anbefalinger til regeringen, lyder det.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187