23948sdkhjf

Nyt samarbejde skal forebygge ulykker på landets byggepladser

PensionDanmark og Byggeriets Arbejdsmiljøbus vil sikre øget fokus på forebyggelse af fysiske og psykiske problemer i byggeriet.
Behandling for smerter i ryggen. En samtale med en psykolog. Eller hjælp til at få stillet en hurtig diagnose. Fokusset på forebyggelse forstærkes nu på landets byggepladser og i byggevirksomheder. Det sker med et nyt samarbejde mellem PensionDanmark og Byggeriets Arbejdsmiljøbus (Bam-bus).

Samarbejdet indebærer en øget indsats for at sikre, at virksomhederne og de ansatte i byggeriet kender til mulighederne i medarbejdernes sundhedsordning i PensionDanmark.

Arbejdsmiljøkonsulenterne fra Bambus skal have fokus på at informere om sundhedstilbuddene i PensionDanmark på deres godt 1.500 årlige besøg på byggepladser og byggevirksomheder.

I det omfang, det er muligt, vil virksomhederne desuden også kunne få besøg af en fysioterapeut, som blandt andet kan vise forebyggende øvelser og giver gode råd til korrekte arbejdsstillinger.

”Behandlinger hos en fysioterapeut eller en hurtig udredning kan være dét, der skal til for, at medlemmerne får bugt med problemer i tide, inden det udvikler sig. Det er til gavn for alle parter, og derfor skal både medlemmer og virksomheder kende til mulighederne i sundhedsordningen. Vi tager løbende initiativer til at udbrede kend-skabet til ordningen, og via Bambus kan vi få budskabet helt ud på den enkelte byggeplads. Derfor er vi glade for samarbejdet”, siger Pensionsdanmarks adm. direktør Torben Möger Pedersen i en pressemeddelelse.

Direktør Peter Kirkegaard fra Byggeriets Arbejdsmiljøbus lægger på forebyggelsen.

”Forebyggelse af fysiske og psykiske problemer bliver stadig vigtigere i byggeriet – ikke mindst med udsigt til stigende tilbagetrækningsalder og mangel på arbejdskraft i de kommende år. I den forbindelse skal samarbejdet medvirke til, at medarbejdere og virksomheder er opmærksomme på de mange muligheder for hjælp, der er at hente hos PensionDanmark,” siger direktør Peter Kirkegaard, Byggeriets Arbejdsmiljøbus.

brahe

Byggeriets Arbejdsmiljøbus (Bam-bus)
Byggeriets Arbejdsmiljøbus (Bam-Bus) er en mobil konsulenttjeneste, som formidler god arbejdsmiljøpraksis til byggepladser, byggevirksomhederne og deres ansatte. Bam-Bus er etableret af Dansk Byggeri, Dansk Håndværk, Kooperationen, Danske Isoleringsfirmaers Brancheforening, 3F, Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk El-Forbund, Dansk Metal, BJMF København og Bygherreforeningen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125