23948sdkhjf

Byggecenterkæde vil hjælpe til bedre integration af flygtninge

Silvan har indgået et samarbejde med virksomheden Jobs Partner om job- og praktikforløb for flygtninge
Hos Silvan ønsker man at gøre en ekstra indsats for de flygtninge, der kommer til Danmark, og for de lokalsamfund, der skal modtage dem.

Derfor har byggecenterkæden indgået et samarbejde med virksomheden Jobs Partner om job- og praktikforløb for flygtninge.

Samarbejdet skal på sigt hjælpe flygtninge i arbejde og dermed til bedre integration i lokalsamfundene.

”God integration er af vigtig betydning for både flygtningene og for Danmark. Vi skal tage godt imod de flygtninge, der kommer til landet, og hjælpe dem til ikke blot at overleve, men at leve. Og her ser vi det at blive en del af det danske arbejdsmarked som en vigtig brik, hvor vi i Silvan har et ansvar. Derudover er vi i Silvan altid på jagt efter kvalificeret arbejdskraft og her ligger der et stort potentiale i de flygtninge, der kommer til Danmark", siger Steen Sidelmann, HR-chef i Silvan, i en pressemeddelelse.

Målet er 20-30 flygtninge

Over for Licitationen – Byggeriets Dagblad fortæller han, at tilløbet til initiativet blev taget for et halvt års tid siden, da der for alvor begyndte at være tale om integration af flygtninge på arbejdsmarkedet.

Og inden for de seneste tre – fire måneder har byggecenterkæden taget de første flygtninge ind i virksomhedspraktik.

Lige nu er der tale om 10-15 flygtninge, men målet er at komme op på de 20-30, afhængigt af, hvordan det går med de første forløb, som endnu ikke er afsluttet, oplyser han og fremhæver, at det generelt går godt, og at der er et godt samarbejde med de lokale jobcentre.

Mentorordning på tale

Flygtningene starter typisk ud med opgaver som forefaldende arbejde på lageret og vareopfyldning, fortæller han, og oplyser, at der er flere forskellige muligheder efter det første praktikforløb afhængigt af de enkeltes jobparathed.

”Ud af de flygtninge, vi har inde nu, har vi nogle i kikkerten, som vi godt kunne forestille os at bruge fremadrettet – enten i deltidsstillinger eller måske fuldtidsstillinger”, siger han.

Under praktikforløbene får flygtningene støtte fra en mentor, så sprog og kultur ikke bliver en barriere; noget som Jobs Partner har gode erfaringer med.

”Det er af afgørende betydning at erhvervslivet tager sin del af ansvaret for at få flygtninge integreret. Vi ved at den bedste integration sker via arbejdsmarkedet, og derfor er det utrolig glædeligt at se en virksomhed som Silvan, som tør at gå forrest”, siger Duc Nguyen, tidligere flygtning og stifter af Jobs Partner.

Både Silvan og Jobs Partner opfordrer flere virksomheder til at følge trop med lignende indsatser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11