23948sdkhjf

Byggebeskæftigelsen ligger højere end sidste år

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at byggebeskæftigelsen ligger 2.600 personer højere end samme periode sidste år
Der er en positiv tendens at spore på byggebeskæftigelsen.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i andet kvartal 2016 var 156.900 beskæftigede i bygge- og anlægsbranchen. Det er en stigning på 2.600 personer i forhold til andet kvartal 2015 - svarende til en stigning på 1,7 procent.

”Udviklingen i forhold til sidste år er positiv og bredt funderet i branchen. Inden for nybyggeri er der en stigning på knap fem procent, og det er jo et tegn på, at der stille og roligt bliver bygget mere i Danmark. Samtidig er der en stigning på knap 1.400 personer inden for anlæg, hvilket vidner om, at vi i forlængelse af den milde vinter er kommet godt og hurtigt i gang med anlægsprojekterne”, siger analysechef i Dansk Byggeri, Andreas Fernstrøm, i en pressemeddelelse.

”Inden for reparation og vedligeholdelse har der omtrentligt været nulvækst i beskæftigelsen i andet kvartal 2016 i forhold til sidste år. Men her skal det tages med i betragtningen, at der var en stor stigning i beskæftigelsen i første kvartal. En medvirkende forklaring på dette er, at forbrugerne i slutningen af 2015 udnyttede den sidste tid med den gamle Boligjobordning og dermed fik sat gang i en masse projekter som gjorde, at beskæftigelsen i første kvartal også var høj”, fortsætter han.

Vigtigt med flere unge

Laver man en halvårsstatus, har der indtil videre i år i gennemsnit været 156.700 beskæftigede i branchen. Det er en stigning på 5.700 personer i forhold til første halvår 2015 svarende til en stigning på 3,7 procent.

”Med en stigning i beskæftigelsen på 3,7 procent i første halvår 2016 i forhold til sidste år, rammer vi bestemt inden for skiven af, hvad branchen rent mandskabsmæssigt kan klare. Vi skal dog holde os for øje, at vi fremadrettet får brug for mere arbejdskraft i branchen, og det er derfor vigtigt at få de unge til at gå erhvervsuddannelsesvejen”, fremhæver Andreas Fernstrøm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11