23948sdkhjf

Københavns inderhavnsbro er i nye problemer

Endnu en udfordring har ramt den længe ventede Inderhavnsbro i København, som åbnede i torsdags efter tre års forsinkelse. Broen bliver til en glidebane, når den er våd
Entreprenør, der gik konkurs, og årelang forsinkelse. Inderhavnsbroen i København har været ramt af flere udfordringer, og weekendens våde vejr afslører endnu en; broens cykelstier bliver nemlig til en glidebane, når den bliver våd, skriver ing.dk.

”Når man kommer kørende i svingene på broen, er den glattere, end man kunne forvente. Det kunne vi konstatere i forbindelse med den regn, der faldt fredag og lørdag” siger kommunens bygherrerådgiver på projektet, civilingeniør Erik Heibel Sørensen, til netmediet.

Kommunen overtog for halvanden uge siden broen fra entreprenøren Valmont SM, men der er stadig arbejde, der skal afsluttes inden den officielle indvielse den 19. august - heriblandt en mulig genopfriskning af belægningen.

”Vi er ikke færdige med at planlægge, hvad der skal ske, og vi kan derfor ikke sige, hvordan det skal løses. Vi var ude og kigge på det med entreprenøren i weekenden og nu venter vi på tilbagemeldinger”, siger Erik Heibel Sørensen.

Lukker ikke broen

Problemet skyldes ifølge kommunen, at coatingen på den nye belægning udskiller paraffin, som gør belægningen glat i vådt føre, fordi regnen perler på belægningen.

Paraffinen vil med tiden blive slidt af, men det er alligevel et problem, der skal løses af entreprenøren inden for de kommende par uger, oplyser Erik Heibel Sørensen.

Om det betyder, at paraffinen skal slides af af entreprenøren, eller om broen skal udstyres med en ny type belægning er endnu uvist.

Hertil kommer, at de sandkorn, der er en del af belægningen har vist sig at være for fine til at yde tilstrækkelig friktion, lyder det.

Kommunen har ikke planer om at lukke broen eller dens cykelsti på grund af problemet, men der kan blive tale om at sætte skilte op, fortæller Erik Heibel Sørensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125