23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Hold godt fast på de gode medarbejdere

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Efterspørgslen på kvalificeret arbejdskraft både på byggepladserne og på kontorgangene i byggeriets virksomheder stiger støt i takt med det øgede aktivitetsniveau. Efterspørgslen forstærkes af, at virksomhederne gennem de senere år har været igennem en tilpasningsperiode, hvor medarbejderstaben er blevet skåret ind til benet.

Nu handler det om at rekruttere nye, friske kræfter. Men det handler også om at holde godt fast på de eksisterende medarbejdere. Rekruttering er dyrt og ofte besværligt, og det binder ressourcer, både under rekrutteringsfasen og i den efterfølgende oplæringsfase.

Derfor gælder det om at holde godt fast på de gode medarbejdere. Og det er ikke helt så let, som det lyder. En undersøgelse fra konsulentvirksomheden Ennova viser, at knap hver femte danske medarbejder (alle brancher) ønsker at finde et nyt job. Og de fleste, som ønsker at finde et nyt job, gør det, fordi de ikke trives, hvor de er.

Der er altså i bund og grund tale om et fravalg snarere end et tilvalg, når medarbejdere ønsker at skifte job.

I den aktuelle markedssituation må man derfor formode, at nogle medarbejdere godt kan lade sig friste, hvis de får et tilbud fra anden side.

Hvis du vil holde på de gode medarbejdere, så er det nu du skal skrue op for charmen og sørge for at få afstemt forventningerne, både til jobindhold, avancementsmuligheder, løn og andre arbejdsforhold.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094