23948sdkhjf

Ejendomsaktører står sammen om klimamål

20 aktører på ejendomsmarkedet hjælper København med at blive CO₂-neutral i 2025
En kreds af bygningsejere, udlejere, andelsboligforeninger, ejendomsadministratorer og interesseorganisationer skal hjælpe Københavns Kommune med at spare på energien i kommunens bygninger. De i første omgang i alt tyve aktører har sagt ja til at være med partnerskabet Energispring, som skal bidrage til at realisere Københavns målsætning om at være CO2-neutral i 2025.

Energisprings partnere underskriver i dag en aftale om energibesparelserne med teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enhl.) på Københavns Rådhus.

”København skal være verdens første CO₂-neutrale hovedstad. Men kommunen kan ikke nå målet alene. Det kræver opbakning fra københavnere og virksomheder, der skal bidrage til den grønne omstilling. Jeg er glad for den store opbakning til arbejdet med energibesparelser gennem Energispring, og jeg håber at endnu flere vil vise interesse for samarbejdet fremover”, siger Morten Kabell i en pressemeddelelse.

Grøn profilering

Kommunens partnere i aftalen repræsenterer et samlet ejendomsareal på cirka 3,3 mio. kvadratmeter, hvilket svarer til ca. otte procent af den samlede bygningsmasse i København.

Peter Lassen, partner hos erhvervsejendomsmægleren Colliers International, der er en af partnerne, ser ud over de grønne ambitioner initiativet som en profilering af København i forhold til internationale virksomheder og investorer.

”Et lavt energiforbrug og en grøn profil i erhvervs- og boligejendomme er et vigtigt parameter for at sælge, udleje og sikre ejendommenes værdi. Samtidig bør ejendomsbranchen bakke op og bidrage til Københavns mål om at blive CO₂-neutral. Både fordi det er et fælles ansvar at tage vare på vores klode, og fordi det er med til at promovere København for internationale virksomheder og investorer”, siger han.

Første neutrale hovedstad

Hvis Københavns Kommune lykkes med sin klimaplan, vil byen blive verdens første CO₂-neutrale hovedstad. Det kræver samlede CO2-besparelser på 900.000 ton i 2025. Målet er at få minimum 17 procent af bygningsmassen repræsenteret i Energispring.

Parterne i aftalen forpligter sig til at deltage i workshops om energioptimering, og de får hjælp til at finde besparelsesmuligheder af forsyningsselskabet Hofor.

Blandt de 20 første Energispring-partnere er KLP Ejendomme, Bygherreforeningen og Grundejernes Investeringsfond.

kibe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109