23948sdkhjf

Projektforslag spår kæmpe budgetoverskridelse på nyt supersygehus

Projektforslaget for det kommende supersygehus i Odense, Nyt OUH, er 1,3 mia. kroner dyrere end forventet
Opdateret 29/6-16 kl. 09:46: Ingen kommentarer fra totalrådgiveren er tilføjet

Totalrådgiveren på det kommende supersygehusbyggeri i Odense har afleveret sit projektforslag til Region Syddanmark, og det viser en uventet overskridelse på 1,3 mia. kroner.

Allerede i starten af året meddelte totalrådgiveren Medic OUH, at der var en budgetoverskridelse på vej. Dengang lød overskridelsen på godt 150 mio. kroner, og derfor vækker de nye meldinger fra totalrådgiveren stor undren i Region Syddanmark.

”Vores totalrådgivere gav lige før årsskiftet udtryk for, at Nyt OUH-projektet ville overskride budgettet med cirka 150 mio. kroner. Efter at vi havde aftalt, at det skulle bringes i balance, er det chokerende og voldsomt at få et projekt, der overskrider med 1,3 mia. kroner. Derfor er der behov for en dybtgående granskning af projektet for at klarlægge, hvor stor overskridelsen i virkeligheden er. Vi har nu brug for at komme til bunds i materialet og forholde os kritisk til de enkelte dele af forslaget og de mange risikovurderinger i så stort et projekt. Det vil vi bruge de kommende uger på”, siger formanden for Region Syddanmarks innovationsudvalg Karsten Uno Petersen (S) i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

Hidtil største nybyggede hospital

Det nye supersygehus i Odense, der skal stå færdigt i 2022, har et oprindeligt budget på 6,3 mia. kroner, og Nyt OUH bliver med 224.000 kvm det største nye sygehus i Danmark, som er bygget fra grunden på bar mark.

Projektforslaget fra Medic OUH beskriver detaljeret, hvordan Nyt OUH skal indrettes - det vil sige hvilke materialer, der skal bruges, og hvordan inventar og møbler skal placeres.Ligeledes indeholder forslaget en tidsplan for byggeriet.

Region Syddanmark har indkaldt bestyrelsen for Medic OUH til møde om sagen den 4. juli 2016, og i august forventer regionen at have læst projektforslaget igennem. Først her vil regionen så tage stilling, hvad der skal ske fremadrettet.

Totalrådgiveren Medic OUH har over for Licitationen - Byggeriets Dagblad ingen kommentarer til budgetoverskridelsen.

Læs også : Region havde håbet på intern løsning

Konsortiet Medic OUH
• KHR Arkitekter A/S
• White Arkitekter A/S
• White Arkitekter AB
• Dall & Lindhardtsen A/S
• WSP Sverige AB
• EKJ Rådgivende Ingeniører A/S
• Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniører A/S

Underrådgivere for konsortiet er:
• Schønherr A/S med Viatrafik
• Lohfert & Lohfert A/S
• Søren Jensen Rådgivende Ingeniører A/S
• Balslev Rådgivende Ingeniører A/S
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141