23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Kommuner i kamp om virksomhederne

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Landets 98 kommuner kæmper en kamp indbyrdes for ikke bare at tiltrække nye virksomheder, men også at pleje de eksisterende virksomheder i kommunen.

Hvor de store kommuner i eksempelvis hovedstadsområdet ikke behøver at gøre så meget for at fastholde virksomhederne, så står det anderledes til i landets yderområder og de mindre kommuner. Her spiller evnen til erhvervsvenlighed en større rolle for ikke mindst at kunne tiltrække nye virksomheder, som i sidste ende kan give flere skattekroner i de slukne kommunekasser.

Senest har 12 østjyske kommuner besluttet at anbefale ensartede betingelser for den sikkerhedsstillelse, som entreprenører møder på de kommunale anlægsprojekter, og beløbsgrænsen er hævet til nu at gælde projekter med entreprisesum på en million kroner og derover.

Hovedparten af de danske kommuner stiller sådanne krav, men det er måske ikke så overraskende, at de 12 østjyske kommuner danner fælles front og hæver beløbsgrænsen. For de jyske kommuner spurter kategorisk fra ikke mindst de sjællandske i de erhvervsvenlighedsundersøgelser, som flere af landets brancheorganisationer udarbejder. Den seneste er fra Dansk Byggeri, hvor fire af de 12 østjyske kommuner er at finde i Top 15.

En højere beløbsgrænse kan forhåbentlig få flere af de mindre bygge- og anlægsvirksomheder til at melde sig ind i kampen om de store kommunale opgaver. Men det bør også være et konkurrenceparameter for den enkelte kommune i kampen om virksomhedernes gunst.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.438