23948sdkhjf

Arkil nedlægger forretningsområde

Anlægsentreprenøren vil ikke længere udføre komplicerede totalentrepriser. Samtidig nedskriver koncernen forventningerne markant
Store nedskrivninger og hensættelser inden for forretningsområdet Civil Works har kostet anlægsentreprenørkoncernen Arkil Holding A/S indtjening. Derfor nedlægger Arkil Holding A/S med virkning fra 1. juli Civil Works i Danmark.

Civil Works har siden 2014 beskæftiget sig med store komplicerede totalentrepriser med en højere risikoprofil end koncernens øvrige projekter, og en reorganisering af de danske aktiviteter medfører, at Arkil fremover fravælger denne type opgaver. Fremover vil Arkil i stedet fokusere på sine danske og udenlandske hovedaktiviteter, oplyser Arkil Holding i en fondsbørsmeddelelse.

Det er nedskrivninger og hensættelser på to konkrete broprojekter samt sidste måneds ophævelse af en kontrakt på sporarbejde på Østfyn i Civil Works-området, der samlet har set har haft en væsentlig negativ effekt på koncernens indtjening.

I 2016 forventes øgede omkostninger til færdiggørelse samt nedskrivninger forbundet med disse projekter at udgøre i niveauet 70-80 mio. kroner. Derudover har et fald i udbuddet af statslig infrastruktur haft en negativ effekt på omsætning og ordreindgang i Civil Works og bidraget til forretningsområdets utilfredsstillende udvikling.

"I forretningsområdet Civil Works har enkelte store projekter skabt særdeles utilfredsstillende resultater, som står i skarp kontrast til den stærke udvikling i vores hovedforretning i Danmark og aktiviteterne i udlandet. Det tager vi konsekvensen af og nedlægger Civil Works for at fokusere på vores hovedaktiviteter, hvor vi skaber rigtig gode resultater," siger Arkil Holdings adm. direktør, Jesper Arkil, i fondsbørsmeddelelsen.

Nedskriver forventninger

Nedskrivninger på broprojekterne og den tabte kontrakt betyder samtidig, at Arkil Holding nedskriver forventningerne til resultatet før skat i 2016 til mellem -20 og 10 mio. kroner mod tidligere 40 til 70 mio. kroner. Dog fastholder Arkil forventningerne til omsætning i niveauet 3,1 mia. kroner.

Nedlæggelsen af Civil Works forventes dog at medføre en lavere gennemsnitlig årlig omsætningsvækst end den tidligere målsætning om niveauet 5-10 procent.

Det er dog målsætningen at øge overskudsgraden til mindst 3,5 procent, da projekterne inden for koncernens hovedaktiviteter generelt har en højere lønsomhed og lavere risikoprofil end de store komplicerede totalentrepriser i Civil Works, oplyser Arkil Holding.

Jesper Arkil kalder i et interview med Licitationen - Byggeriets Dagblad, situationen for rigtig ærgerlig .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109