23948sdkhjf

Vinduesproducent vil videre efter Brexit

Idealcombi, der har England som stort eksportmarked, havde frygtet et ”leave” til afstemning om EU-medlemsskab. Nu skal engelske projekter ses igennem
”Vi skal lige synke mundvandet og tage det rigtige geværgreb”.

Sætningen kommer fra Claus Winther, direktør for salg, marketing og service i vinduesproducenter Idealcombi. Han fik tidligt fredag en mail fra virksomhedens landechef i England, der skrev: ”Bad News, Claus”.

Det er ikke noget hemmelighed, at man i virksomheden havde håbet, at briterne i sidste uge havde besluttet at blive i EU frem for at forlade det europæiske samarbejde. For ud over Danmark er England virksomhedens største marked med en årlig eksport til en værdi af hen ved 100 mio. kroner. Opgaven lige nu er derfor at få et overblik over de projekter, der længe var været i venteposition, forklarer Claus Winther.

”Vi forholder os til virkeligheden og vil nu forsøge at føle os frem på det marked, som er nu. Vi har bedt vores engelske medarbejdere analysere vores projekter i landet og så komme med en tilbagemelding. Deres opgave er at tage en snak med kunderne for at høre, hvor de står”, siger han.

Motivation ikke skiftet

Idealcombi har egne bygninger og 25 medarbejdere i England, der dermed har været et stærkt fokusområde for vinduesproducenten.

”Vi har et kvalitetsprodukt, som har været efterspurgt på det engelske marked, så nu må vi se, om produktet kan bære den merpris, som faldet i pundet medfører. Spørgsmålet er også, hvordan englænderne vil reagere, når valutaen falder drastisk, og om det vil få betydning for byggeriet”, siger Claus Winter.

I den kommende periode skal ledelsen i Idealcombi gennemgå 2017-budgettet og vurdere, om det holder vand. Claus Winter understreger dog, at han tror på, at virksomheden kan komme videre.

”Vores motivation har ikke skiftet over night. Danske produkter og dansk design har altid klinget godt i England. Objektivt set er vi en lille niche i et kæmpe marked, og det vil altid give muligheder. Samtidig har vi et set up, der gør, at vi tror på, at vi kan komme videre”, siger han.

Læs også: " Arbejdsgiverorganisationer: Brexit er et tab for danske virksomheder ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11