23948sdkhjf

Vestjyske entreprenører går sammen

Nabovirksomhederne Vestjysk Kloak & Anlæg og Bjarne Korsdal Nielsen fusionerer. 14 medarbejdere får samme arbejdsgiver
To gode kolleger – men også konkurrenter – i den vestjyske entreprenørbranche bliver pr. 1. juli til ét firma, når Vestjysk Kloak & Anlæg i Staby og Bjarne Korsdal Nielsen i Stadil fusionerer.

”Vi har siddet 10 km fra hinanden og regnet på de samme projekter og har så – uanset hvem der fik den efterfølgende opgave – alligevel trukket på hinanden, når opgaven skulle løses. Mange licitationsopgaver er i dag større og strækker sig over længere perioder end tidligere. For eksempel er vores kloakering af sommerhusene i Vester Husby udført over tre år. Det understreger blot, at det er vigtigt med en vis størrelse for at kunne udføre den type opgaver”, siger Finn Simonsen fra Vestjysk Kloak & Anlæg.

Større projekter

Begge parter ser fusionen som en mulighed for vækst og større projekter, der kræver mere kapacitet af både mandskab og maskiner, men understreger, at de to firmaers nuværende kunder og samarbejdspartnere fortsat vil opleve den samme service som hidtil.

Det nye partnerskab kombinerer den 29-årige Bjarne Korsdal Nielsens energi og kendskab til entreprenørarbejde som jord- og anlægsarbejde, kloakering og nedrivning med den 55-årige Finn Simonsens godt 30 års erfaring inden for entreprenørbranchen.

”Vi har allerede samarbejdet i nogle år, og jeg har jo længe gået med ambitioner om at kunne byde ind på større projekter, men også muligheden for at få mere vækst i forretningen. Den mulighed får jeg nu, når vi lægger de to forretninger sammen, ligesom mine nuværende kunder og samarbejdspartnere kan være helt sikre at få den service som de har fået hidtil”, siger Bjarne Korsdal Nielsen.

Han glæder sig til at komme med i den daglige ledelse af en større arbejdsplads, selvom det betyder, at han får færre timer på gravemaskinen.

Fusion skaber job

Den fælles virksomhed får 14 medarbejdere, men forventningen er, at fusionen kræver flere ansatte, da begge fusionspartnere i forvejen har været nødt til at leje folk ind. Administrationen samles i Staby hos VKA - Vestjysk Kloak & Anlæg, som også fremover vil være firmanavnet efter fusionen. Både Bjarne Korsdal Nielsen og Finn Simonsen kan træffes på de sædvanlige telefonnumre.

”Tilsammen vil vi få rådighed over en fin og moderne maskinpark sammen med de i forvejen gode og veluddannede medarbejdere. Vi er godt rustet til at løse de kommende opgaver og klar til at tage udfordringen op fra både private kunder og samarbejdspartnere til forsyningsselskaber og kommuner i hele Midt- og Vestjylland”, siger Finn Simonsen.

Han er også medejer af entreprenørfirmaet OLS A/S i Lemvig og vognmandsforretningen O.P. & Søn i Staby. To selskaber som de stadig vil have et tæt samarbejde med.

Vestjysk Kloak & Anlæg ApS blev navnet på firmaet i Staby, da Finn Simonsen i 2014 valgte lægge alt kraft i entreprenørdelen og derfor solgte maskinstationsdelen fra Staby Maskinstation & Entreprenørforretning ApS.

”Jeg er jo vestjyde og vil gerne fortælle, at vi laver kloak- og anlægsarbejde. Derfor Vestjysk Kloak & Anlæg, som i daglig tale bliver kaldt for VKA ApS”, siger Finn Simonsen.

Familievirksomheden blev etableret af hans far, Laurids Simonsen, tilbage i 1958, hvor han allerede efter kort tid fik den første rendegraver til entreprenøropgaver, så et 60-års jubilæum venter inden længe.

Bjarne Korsdal Nielsen etablerede egen virksomhed i Stadil i 2012 og er som Finn Simonsen autoriseret kloakmester.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11