23948sdkhjf

Flere boliger til hastigt voksende København

Arkitektvirksomheden C. F. Møller vinder konkurrencen om at tegne nye boliger på Sundmolen i Indre Nordhavn
Ro, tætte byrum, grønne haver og udsigt til havnen.

Tegnestuen C.F. Møller står bag 86 nye boliger på ca. 8.400 kvm på Sundmolens byggefelt centralt i Indre Nordhavn mellem Århusgadekvarteret og Levantkaj.

Byggefeltet er blandt de mest centralt placerede i den nye plan for udviklingen af hele Sundmolen, og her er visionen klar.

Stedet skal fungere som fremtidens bæredygtige by, hvor et blandet bykvarter skal give et tydeligt grønt præg, hvor eksisterende pakhuse bevares og integreres, og hvor byrum langs vandet skal skabe et nyt, unikt sted i København.

Det er Casa, der udvikler og bygger projektet, som skal bæredygtighedscertificeres til DGNB Guld.

Et svar på efterspørgslen

København estimeres til at vokse med 18 procent i indbyggertal frem til 2025. For at få skabt boliger til nye indbyggere er et område som Nordhavnen derfor i rivende udvikling.

”Der er en stor efterspørgsel efter nye og udvidede muligheder for at bo og arbejde i København. Det her projekt er et ambitiøst initiativ, som kan imødekomme det behov, siger Lone Wiggers, partner i C.F. Møller, om projektet.

”I det her tidligere industriområde får vi fantastiske muligheder for at udvikle byen helt ned til kajkanten, og samlet set har udviklingen af Nordhavnen alle forudsætninger for at sætte nye standarder for byudviklingen i København, siger hun.

Særegen arkitektur

Projektet på Sundmolen skabes i et område, hvor der vil komme færre biler i bybilledet. De grønne haver, de tætte byrum og udsigten til havnen er alle elementer, som skal bidrage til at skabe et attraktivt område for både beboere og besøgende. Samtidig skal en særegen arkitektonisk karakter være med til at skabe en rolig og intim atmosfære, som understøtter oplevelsen af en levende by på vandet.

Bebyggelsen tager udgangspunkt i den typiske københavnske karré, og højderne på bygningerne tilpasses omkringliggende grønne rum og udsigten mod havnen, så der sikres behagelige lys- og skyggeforhold.

Der etableres passager i fuld bygningshøjde, som medvirker til at trække lys ind i både gårdrum og boliger.

Boligerne på byggefeltet bliver mellem 60 kvm og 140 kvm. C.F. Møller har vundet konkurrencen om at designe de nye boliger foran Schmidt Hammer Lassen Architects og Vilhelm Lauritzen Arkitekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125