23948sdkhjf

Entreprenør oplever benhård konkurrence på fibernet-opgaver

Hos Munck Forsyning ligger aktiviteterne på et jævnt niveau, når det gælder opgaver med fibernet-etablering
Der er nok ikke mange anlægsentreprenører, der ville sige nej til flere opgaver, og det er heller ikke tilfældet hos Munck Forsyning, hvor der ikke længere er fuld skrue på fiberaktiviteterne.

”Aktiviteterne på dette område ligger på et medium stadie vil jeg mene”, siger adm. direktør Flemming Skøtt.

Han oplever en benhård konkurrence på området.

”Vi er vel omkring et par håndfulde virksomheder, som har lidt volumen på området, men så er der en underskov af mindre entreprenører. Vi er ikke bange for konkurrence, men man skal være rigtig dygtig for at tjene penge på projekterne”, siger han og tilføjer, at firmaet ikke indgår aftaler, hvor der ikke er mulighed for at få en margin.

Siger nej til dårlige opgaver

”Vi siger ganske enkelt nej til projekter, hvor vi kan se, at vi skal bære penge med”.

”Vi ser naturligvis gerne, at der kom lidt mere aktivitet på området. De store motorvejsprojekter er ved at være færdige, og det ville ikke gøre noget om der kom noget mere til afløsning. Fibernet er jo også en del af infrastrukturen”, siger han.

Han har omkring 150 mand beskæftiget med fibernet i dag, men det har været flere ud af de i alt 700 medarbejdere i Munck Forsyning.

Svært at finde folk

Han har til gengæld svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft til opgaverne.

”De er optaget med andre typer opgaver, så derfor kan det faktisk være vanskeligt at skaffe folk, der kan arbejde selvstændigt med opgaverne”, siger han.

”Som jeg oplever det, er det helt utroligt, hvor forskelligt, fiberen er udbredt. Nogle steder også ude i helt små byer, der dækningen fin, men der er andre steder, - også i større byer, hvor der skelt ikke er noget. Det er virkeligt ikke særligt entydigt, siger Flemming Skøtt.

Læs også: " Fuld fiberdækning til alle koster otte mia. kroner ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125