23948sdkhjf

Renoveringens finalefelt er fundet

Seks renoveringsprojekter ud af 179 fra hele landet er nomineret til Renover Prisen 2016. Vinderen kåres 1. september
179 indstillede renoveringsprojekter har været en tur under luppen hos Renover Prisens nomineringsudvalg, der nu for fjerde gang har udvalgt de seks bedste renoveringsprojekter i Danmark.

Tidligere stadsarkitekt i Aarhus, Gøsta Knudsen, er formand for nomineringsudvalget, og de seks gennemarbejdede projekter, der skal dyste om prisen som Danmarks bedste renovering, er:

- Vigerslev Allé Skole, Valby.

- Konstabelskolen, København K.

- Magisterparken, Aalborg.

- Højbro Plads 4, København.

- Kedelbygningen, Vejle.

- Ringkøbing Svømmehal, Ringkøbing.

I arbejdet med at udvælge de nominerede projekter har nomineringsudvalget skullet vurdere projekterne i forhold til syv nomineringskriterier. Og Gøsta Knudsen, er ikke i tvivl om, at det er de rigtige seks projekter, der er gået videre.

Eksemplarisk arbejde

”Igen i år har vi oplevet et rekordstort felt og en stor spændvidde i de indstillede renoveringsprojekter. De nominerede projekter opfylder alle de kriterier, der kendetegner godt og eksemplarisk renoveringsarbejde, men de finder også hver især deres egne unikke spidskompetencer”, siger han.

”Lige fra markant værdiforøgelse af udtjent industribyggeri til energitekniske finesser og blændende samarbejde under vanskelige forhold. Det er prisens formål at fremhæve ekstraordinær renovering til inspiration for andre, og der er masser at lade sig inspirere af blandt årets nominerede”, tilføjer Gøsta Knudsen.

Vinder kåres til september

Et valgkollegie bestående af 70 udpegede personer fra byggebranchen skal nu udpege den endelige vinder blandt de seks nominerede.

Hen over sommeren vil kollegiets medlemmer stemme om, hvilket projekt der skal løbe med titlen som Danmarks bedste renovering 2016. Vinderen kåres ved en stor prisfest på Langeline Pavillonen i København 1. september.

De seks nominerede
Vigerslev Allé Skole, Valby: Indeklima og indlæring går hånd i hånd. Med forbedret lys og akustik er helhedsrenoveringen et eksempel på, hvordan man skaber et optimalt læringsmiljø på en moderne og energioptimeret skole – uden at gå på kompromis med de oprindelige arkitektoniske kvaliteter.

Konstabelskolen, København: Det nye bykvarter Margretheholm er blevet 84 moderne ungdomsboliger rigere. Den gamle nedslidte teglstensbygning, som fra 1939 dannede ramme om Forsvarets Konstabelskole, er blevet renoveret ud- og indvendigt til to- og trerumslejligheder til studerende. Tegnestuen Vandkunsten har med et lille budget designet en udvendig energirenovering, der lader de karakteristiske partier fremstå uændrede.

Magisterparken, Aalborg: Den almene bebyggelse led af betonskader, fugtindtrængning, dårlig isolering og kuldebroer, da Himmerland Boligforening besluttede at renovere. Siden har den omfattende renovering af den 13 etager høje boligblok givet plads til en ny og mere mangfoldig beboersammensætning.

Højbro Plads 4, København: Hjørnebygningen til et af Danmarks travleste strøg har gennemgået flere ombygninger siden opførelsesårene i 1796-1797. Fra boligblok til kontorlandskab og nu tilbage igen står Højbro Plads-ejendommen i dag som en visuel perle, der med 24 nye boliger er blevet et eksklusivt hotspot i hjertet af København. Projektet har krævet en stor indvendig ombygning i et logistisk udfordrende arbejdsmiljø.

Kedelbygningen, Vejle: Kreative iværksættere har fået et nyt og inspirerende miljø at boltre sig i. Efter 60 års tro tjeneste genopstod Kedelbygningen i 2010 som kreativt vækstcenter. Med det 1.200 kvm store projekt har byen fået 20 nye studios og et visuelt vartegn udført ud fra filosofien om at bevare industribygningens karakter og rå udseende kombineret med nye elementer i et moderne formsprog.

Ringkøbing Svømmehal, Ringkøbing: De danske svømmehaller fra 1970’erne bliver brugt mindre og mindre. Men i Ringkøbing er de to almindelige bassiner blevet opgraderet til fleksible vandaktivitetsområder med forskellige dybder og kvaliteter. Nu med plads til både vandleg og til hårdere fysisk idræt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.251