23948sdkhjf

Årstiderne åbner ny tegnestue i Aarhus

Danmarks femtestørste arkitektvirksomhed slår til september dørene op til ny afdeling med plads til 20 ansatte. Dermed runder firmaet 300 ansatte fordelt på syv kontorer i ind- og udland
Opgaverne er nu så omfattende for Årstiderne Arkitekter, at virksomheden åbner ny tegnestue i Aarhus.

Også selvom tegnestuen i Silkeborg kun er 40 km væk.

Som et af Danmarks hurtigst voksende arkitektfirmaer – med en fordoblet omsætning og kundeportefølje de seneste fire år – har Årstiderne travlt.

Tegnestuen i Aarhus, der skal rumme 20 medarbejdere, bliver den sjette i Norden, og fra ledelsens side satses der på vækst og en stejl udviklingskurve i takt med, at byen Aarhus har samme fokus.

130.000 flere indbyggere

”Det er en spændende tid i dansk byggeri fyldt med muligheder. Vi skal selvfølgelig være der, hvor det sker, hvorfor vi satser på, at kontoret i Aarhus kommer til at vokse markant de næste år,” siger Per Laustsen, arkitekt, partner og stifter af Årstiderne Arkitekter.

Det anslås, at der i 2050 vil være 450.000 indbyggere i Århus mod de nuværende 320.000. Altså cirka 130.000 flere indbyggere, der alle skal have boliger og tilhørende undervisnings-byggerier, daginstitutioner, kultur- og erhvervsbyggeri.

En start med 20 medarbejdere

”Væksten er sådan set allerede i gang. Egentlig var det planen at starte beskedent i Aarhus med måske fem fuldtidsansatte, men nu forventer vi en start med cirka 20 medarbejdere,” fortæller Per Laustsen.

Årstiderne Arkitekter har netop ansat arkitekt Steen Gissel som kommende tegnestuechef til Aarhus-afdelingen.

Han skal med sine mange års byudviklingserfaring i Aarhus – sammen med stort kendskab til byen, herunder de offentlige og private aktører i byggeriet – være med til at åbne døre.

Flere store projekter

Virksomheden er for tiden i gang med et nyt hjerne- og demenscenter for Aarhus Kommune, private boliger på Fragtmandsgrunden i Åbyhøj, udvikling af Tulip-grunden i Brabrand til boligområde, igangværende ombygning af markante ejendomme i midtbyen og flere byudviklingsprojekter på masterplanniveau.

”Som arkitekter holder vi af at være tæt på processen med byggeriet og det færdige produkt. Vi tænker bygherrens værdiforøgelse ind fra første streg, kombineret med et arkitektonisk koncept. En filosofi, der går igen fra vores skitser til det nøglefærdige byggeri. Og der må være brug for vores tilgang og mindset, for vi fastholder tilsyneladende vores bygherrer og bliver nu oftere inviteret med i flere og større udbud,” siger Per Laustsen.

Han understreger, at virksomheden har egne specialister inden for space planning, retail og hvad angår byplan, lokalplan og processtyring, hvilket er effektivt i de indledende faser.

Tegnestuen i Aarhus slår dørene op i september i et nedlagt laboratorium i Ceres Byen i Aarhus.

Årstiderne på Top 5
Årstiderne Arkitekter blev etableret i Silkeborg i 1985 og er i
dag blandt de fem største tegnestuer i Danmark med en årlig
koncernomsætning på over 150 mio. kroner.

Med i alt seks tegnstuer i Silkeborg, Herning, København, Oslo og Nesbyen i Norge og Göteborg i Sverige og i Dakar, Bangladesh - og den syvende fra september i Aarhus – har Årstiderne Arkitekter i
alt cirka 300 ansatte.

Tegnestuen har fokus på arkitektur og byggeri inddelt i fem
segmenter: living, shopping, working, leisure og education.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125