23948sdkhjf

JCB rykker på de større gravemaskiner

Nicolaisen & Larsen oplever stigende efterspørgsel efter store gravemaskiner
Nicolaisen & Larsen er kendt for sin styrke blandt maskinstationer, håndværksmestre og entreprenørfirmaer, især med JCB-rendegravere og teleskoplæssere.

JCB’s gravemaskiner er imidlertid blevet opgraderet, og specielt de populære modeller over 20 tons og såvel hjulmodellen som zero turn-modellen på henholdsvis 14 og 17 tons er nu klar til at møde konkurrencen fra de mest udbredte fabrikater i Danmark.

”Vi har i den senere tid fået mange forespørgsler på blandt andet 22 tons-maskinen JCB JS220, og vi kan høre, at vi er oppe mod de tre-fire mest udbredte mærker på markedet. Det er en lidt ny situation, som hænger sammen med de egenskaber, som blandt andet JS220 har med et nyt hydrauliksystem og en motor med et lavt brændstofforbrug, som lever op til Stage IV uden brug af partikelfilter”, fortæller produktchef Ole Daniel fra Nicolaisen & Larsen.

”Samtidig er det en maskine med et meget lavt støjniveau i kabinen, blandt andet i kraft af at den arbejder ved kun 1500-1600 motoromdrejninger og automatisk går ned i omdrejningstal, når hydraulikken ikke belastes. Der er optimeret på hydrauliksystemet, og den har en opdateret styring, som gør hydraulikken meget præcis og meget kraftig”, siger han og føjer til, at også de øvrige seks modeller op til 50 tons i stigende grad bliver efterspurgt.

”Tilsvarende oplevelser har vi med JCB JS145W – en 14,5 tons gravemaskine på hjul og JCB JZ140, som er en zero turn-maskine på bånd på ca. 17 tons. Begge maskiner er også oppe mod de mest udbredte mærker, blandt andet i kraft af opdaterede motorer og let og enkel vedligeholdelse”, fortæller Ole Daniel.

Uden partikelfilter er serviceomkostningerne også holdt nede, og hydraulikolien skal kun skiftes hver 5000 timer. Så ejeren af maskinen slipper for at grave efter guld til vedligeholdelse.

Matcher de bedste

Adm. direktør Morten Krusborg ser nye muligheder, når JCB nu har nogle maskiner, der matcher de bedste mærker på markedet.

”Det er klart, at det giver os nogle lidt andre muligheder, når vi nu kan tage konkurrencen op med de mest udbredte mærker. Det betyder også, at vi nu kan være med, når de helt store entreprenørfirmaer og udlejningsfirmaerne køber stort ind. Det er en lidt anden type maskinsalg, end vi har dyrket tidligere”, siger Morten Krusborg.

Netop udlejningsfirmaerne har fået øjnene op for JCB’s teleskoplæssere. I England, hvor udlejning spiller en endnu større rolle end i Danmark, er JCB den førende leverandør til udlejningsbranchen.

”Vi har i høj grad maskinerne, der egner sig til udlejning. Vi har netop solgt maskiner til udlejning, og vi har store forventninger til teleskoplæsseren JCB 540-200, hvor vi er klar med mandskabskurv med sving og fjernbetjening. Den har JCB’s egen motor uden partikelfilter og uden brug af adblue. Det er praktisk i udlejningsbranchen, hvor håndtering af adblue er en markant ekstra omkostning”, siger Ole Daniel.

Nyhed brager igennem

Maskinnyheden Hydradig har nydt stor opmærksomhed på alle fronter. Nicolaisen & Larsen har haft mulighed for at vise et enkelt eksemplar frem i Danmark. Alene om formiddagen på dagen efter Roskilde Dyrskue var der 15 interesserede for at se maskinen i Ringsted, og de første maskiner kan nu meldes solgt.

”Den har vi rigtig store forventninger til, og vi holder en særlig demonstrationsdag på Ulfborg Kjærgaard i september. Hydradig kan løse mange forskellige opgaver, som i dag bliver løst med teleskoplæsser eller rendegraver. Den kan køre 40 km/t på landevej, og den kan ”grave om hjørner”, så det er virkelig en spændende maskine til mange typer virksomheder”, siger Morten Krusborg.

Ole Daniel fortæller, at Nicolaisen & Larsen har fået en del forespørgsler på Hydradig med støtteben, men det er slet ikke nødvendigt på grund af det meget lave tyngdepunkt, og derfor spares en betydelig del af investeringen. Støtteben kan købes fabriksmonteret, hvis det skulle ønskes.

”Vi vil gøre en ekstra indsats for at komme mere ind hos flere entreprenører med vores gravemaskiner, fordi vi nu har maskinerne til det, og vi er i gang med forberedelserne”, siger Moren Krusborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266