23948sdkhjf

DAGENS LEDER: EU kan være på randen af kollaps

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Resultatet af briternes afstemning i dag om det fremtidige tilhørsforhold til EU vil sætte sig spor både på den korte og den lange bane. For EU-projektet vil et nej være en begmand af de helt store og medføre behov for revurderinger og tilpasninger af EU, både politisk og økonomisk. For Danmark vil et britisk nej ifølge vismændene blandt andet betyde tab af op mod 14.000 arbejdspladser.

Nu går verden selvfølgelig ikke under, hvis briterne stemmer nej. Men det vil – alt andet lige – være tryggere og bedre for EU-visionerne, hvis vores naboer i Nordsøen siger ja.

På den lange bane er spørgsmålet så, om de træthedsbrud, som EU-projektet har oplevet de senere år, fører til et større eller mindre kollaps. Mange borgere i de gamle EU-lande føler for eksempel, at EU er et bureaukratisk monster, der har slagside mod de nye, østeuropæiske medlemslande, ligesom flygtningestrømmene og arbejdskraftens frie bevægelighed rykker gevaldigt ved mange borgeres opfattelse af, hvad der er ret og rimeligt.

Det er måske ikke fair i forhold til EU- visionerne, men det er sådan, virkeligheden er uden for de organiserede politiske ja- og nej-miljøer, hvor selvfedheden overskygger realiteterne, og hvor mudderkastning er mere populært end at frembringe konstruktive løsninger.

Uanset det britiske resultat trænger EU-projektet til en kold afvaskning, så der kan komme varmt blod i visionerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094