23948sdkhjf

Fynsk ejendomsinvestor udlejer markant københavnerejendom til franskmænd

Det franske luksusmærke Hermès rykker ind med ny stor butik i Barfoed Groups ejendom på Højbro Plads
Adressen Højbro Plads 4 i København husede indtil 2011 Miljøministeriet. Men i 2017 kan luksushungrende danskere og turister boltre sig på stedet, når det franske luksusmærke Hermès åbner en 850 kvm stor skandinavisk flagshipstore på stedet.

Ejendommen er ejet af det fynske ejendomsinvesteringsselskab Barfoed Group, der købte den i 2007 for 150 mio. kroner.

Efter Miljøministeriet fraflyttede lokalerne, har Barfoed Group i perioden 2014-2015 ofret over 100 mio. kroner på en gennemgribende renovering af ejendommen, der ligger på Strøget i København i et område, der huser stormagasinet Illum og en lang række andre luksusbutikker som Louis Vuitton, Prada og Valentino.

Nu fremstår ejendommen med 24 luksuslejeboliger og to erhvervslejemål, der oprindelig kun skulle have været ét på samlet 1.600 kvm.

Men efter den hidtidige lejer, tøjfirmaet Moss Copenhagen, gik konkurs i foråret, valgte Barfoed Group at splitte erhvervslejemålet op og gå på jagt efter en lejer, der passede til områdets mange luksusbutikker. En aftale som blev endeligt lukket med Hermès tirsdag aften.

”Opdelingen har faktisk vist sig at være en bedre løsning. Nu får Hermès en 850 kvm stor butik, mens vi forsøger at leje det andet lejemål ud til en eksklusiv café eller restaurant”, siger koncerndirektør Frederik Barfoed fra det familieejede Barfoed Group.

God forretning

Barfoed Group har en en samlet ejendomsportefølje på 6,7 mia. kroner bestående af bolig- og erhvervsejendomme i hovedsageligt hjembyen Odense og København.

Ejendommen på Højbro Plads er ifølge Barfoed Groups seneste regnskab værdisat til 356 mio. kroner, og renoveringen har derfor også været en god forretning for den fynske ejendomsinvestor.

”Det havde vi også forudset. Butikslejemålene er blevet dyrere i København, og prisudviklingen fortsætter. Samtidig efterspørger lejerne mere kvalitet i forhold til tidligere. Så regnestykket har været godt”, siger Frederik Barfoed.

Hermès går nu i gang med en større ombygning af butiksarealet i stueplan, inden den nye butik åbner i sommeren 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125