23948sdkhjf

DAGENS LEDER: På vej mod et opgør med vejpolitikken

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Det er skræmmende, at der tilsyneladende ikke er politisk opbakning til at vedligeholde de danske veje på et niveau, så det ikke går ud over trafiksikkerheden.

Brancheorganisationen Sikre Veje siger det ligeud: ”Herhjemme kæmper alle om at bruge så lidt som muligt på trafiksikkerhed. Vejdirektoratet skal gennem en sparerunde, og kommunerne kæmper også med økonomien. Så målestokken i dansk trafiksikkerhed er mindst muligt – og ikke bedst muligt”.

Der ligger en oplagt pointe i, at sikre veje på sigt er billige veje fordi det både er billigere og bedre at vedligeholde veje end at skulle bygge dem op i takt med, at nedslidningen bliver for massiv. Og der ligger en klar pointe i, at sikre veje er billige veje i forhold til de udgifter det koste at lappe forulykkede trafikanter sammen.

Ligesom andre med interesse for den danske vejpolitik, så oplever brancheorganisationen Sikre Veje, at politikerne i det store hele blot lade stå til. Det er tilsyneladende for svært at tænke ud af boksen og få skovlen under den danske kassetænkningsmodel mellem stat, regioner og kommuner.

Derfor har brancheorganisationen besluttet at medfinansiere et forskningsprojekt, som skal vise sammenhængen mellem veje, samfundsøkonomi og ulykker.

Det er et godt initiativ, selvom man jo nok kunne forlange, at politikere også kunne lade sig overbevise af sund fornuft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.006