23948sdkhjf

Automatiserede biler kan spare liv

Hvis alle biler i Danmark var udstyret med moderne automatiseringsteknologier, kunne 15 procent af dødsulykkerne i 2014 være undgået
Der findes i dag teknologier, som kan være med til at reducere antallet af dræbte i trafikken.

Men hvis alle biler i 2014 havde implementeret et avanceret nødbremsesystem, aktiv linjevogter samt fodgænger- og cykeldetektering, kunne 25 dødsulykker – eller 15 procent af årets dødsulykker - være undgået.

Det viser Vejdirektoratets gennemgang af samtlige 168 dødsulykker i løbet af 2014

Samtidig viser Vejdirektoratets opgørelse, at 24 dødsulykker måske kunne være undgået, og at 119 ikke kunne undgås.

”Vi kan se, at automatisering af biler med den teknologi, der allerede findes i dag, kan være med til at reducere nogle af de mest alvorlige ulykker på vejene,” siger Andreas Egense, der er afdelingsleder i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Samtidig kan vi se, at der er en stor del af dødsulykkerne, som ikke kunne undgås, også selv om bilerne havde været opgraderet med de tre automatiserings-systemer. Det understreger, at der fortsat er behov for at arbejde med trafiksikkerhed på vejene”.

Mere og mere førerstøtte

Undersøgelsen er en del af Vejdirektoratets løbende arbejde med og fokus på trafiksikkerhed, den teknologiske udvikling og fremtidens biler på de danske veje.

Og den giver et godt indblik i, hvor mange ulykker der kan forebygges med nogle af de førerstøttesystemer, som allerede findes i dag.

”Der kommer mere og mere førerstøtte ind i vores biler, men der vil gå lang tid, inden alle biler er fuldt ud selvkørende på alle veje under alle forhold. Og så er der for eksempel fodgængere og cyklister, som ikke bliver selvkørende. Det er derfor fortsat relevant at fokusere på andre tiltag, der kan øge trafiksikkerheden,” understreger Andreas Egense.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125