23948sdkhjf

Vejen Kommune er mest erhvervsvenlig

Der er fortsat stor forskel på de erhvervsforhold, som landets kommuner tilbyder virksomhederne. Flest jyske kommuner er i front, viser Dansk Byggeris årlige analyse om erhvervsvenlighed
Endnu engang kan Jylland bryste sig af at være hjemsted for en Danmarksmester i erhvervsvenlighed.

Den sydvestjyske kommune Vejen løber i år med titlen som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune. Her betaler virksomheder ikke dækningsafgift, kommunen holder årlige dialogmøder med de lokale virksomheder, og genbrugspladsen holder åbent, så det passer ind i virksomhedernes arbejdsrytme.

Det viser Dansk Byggeris årlige analyse af erhvervsvenligheden i landets 98 kommuner, som er baseret på 28 forskellige nøgletal og parametre, der handler om alt fra ventetiden på en byggetilladelse til størrelsen på de gebyrer, som kommunerne opkræver og deres brug af arbejdsgarantier. ”Vejen og til dels også Billund på andenpladsen udmærker sig i høj grad ved at være markant foran de andre kommuner og ved, at de konsekvent har ligget i toppen i de fem år, Dansk Byggeri har målt erhvervsvenligheden”, siger adm. direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen i en pressemeddelelse.

Og mens Vejen ligger helt i top, ligger Albertslund i den anden ende af ranglisten som Danmarks mindst erhvervsvenlige kommune.

”Kort sagt, så har Vejen alt det, som Albertslund mangler. Albertslund opkræver dækningsafgift, kommunen har et af landets højeste administrationsgebyrer, og der er langt mellem dialogmøderne med de lokale virksomheder. Her er plads til forbedringer, siger Lars Storr-Hansen, og uddyber:

”Analysen bekræfter billedet af, at kommunerne i hovedstadsområdet lukrerer på deres beliggenhed og tager for givet, at virksomhederne bosætter sig hos dem, uanset hvilke forhold de tilbyder, mens kommunerne i Jylland skal kæmpe lidt mere for at holde fast i virksomhederne og lokke flere til”.

brahe

Top 10
Disse kommuner ligger i top med erhvervsvenligheden. Sidste års placering er i parentes.

1. Vejen (4)
2. Billund (7)
3. Holstebro (1)
4. Middelfart (32)
5. Skive (12)
6. Favrskov (23)
7. Herning (5)
8. Norddjurs (2)
9. Syddjurs (8)
10. Frederikssund (13)
Kilde: Kilde: Dansk Byggeris analyse af erhvervsvenligheden i kommunerne.


Bund 10
Disse kommuner ligger i bund med erhvervsvenligheden. Sidste års placering er i parentes.

89. Lyngby-Taarbæk (83)
90. Ishøj (72)
91. Aalborg (94)
92. Hvidovre (95)
93. Langeland (70)
94. Brøndby (80)
95. Kerteminde (75)
96. Rødovre (98)
97. Tårnby (96)
98. Albertslund (85)

Kilde: Kilde: Dansk Byggeris analyse af erhvervsvenligheden i kommunerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109