23948sdkhjf

Bro over trafikeret sjællandsmotorvej bliver erstattet

Roskildevejsbroen ved Køge Bugt Motorvejen bliver revet ned og erstattet af en ny udgave
Broen, der i dag fører Roskildevej i den nordlige del af Køge over Køge Bugt Motorvejen, er på vej til at blive revet ned.

Det sker i weekenden, men forinden skal trafikken på Roskildevej flyttes over på en nyetableret bro.

Arbejdet er en del af en større hovedentreprise med en værdi på den anden side af 200 mio. kroner, som blev tildelt tilbage i 2014, oplyser Robin Højen Madsen, projektleder i Vejdirektoratet, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det er konsortiet Barslund-TBI, som står for opgaverne, og der er travlt i disse dage.

”Entreprenøren arbejder på højtryk for at gøre den nye bro klar til trafikafvikling, så der er en del aktivitet derude”, siger han og henviser til, at belægning er ved at komme på plads.

”Det er afgørende, at vi får trafikafviklingen flyttet – ellers kan den gamle bro ikke blive revet ned”, fortsætter han.

Højre side først

Den gamle bro skal rives ned en halvdel ad gangen, og konsortiet starter med broens højre side.

”Det, der gør opgaven kompliceret, er, at de river ned på en weekend – oprindeligt var det tænkt, at man ville rive ned over to – og at der stadig skal opretholdes trafik på Køge Bugt Motorvejen, som vi ikke bare kan lukke”, siger Robin Højen Madsen.

Mens arbejdet på den gamle bros højre side foregår – det vil sige brodelen over den sydgående trafik – lukkes den sydgående til- og frakørselsrampe ved Roskildevej fredag aften fra kl. 20.00. Trafikanter henvises i stedet til tilslutningsanlægget ved Egedesvej.

For trafikanterne på motorvejen betyder det, at trafikken på motorvejen lægges om. Der vil lokalt være en hastighedsbegrænsning på 50 km/t.

Fredag aften vil der fra kl. 18.00 være to spor i hver retning og fra kl. 20.00 et enkelt spor i hver retning.

Lørdag morgen genåbnes motorvejen i to spor i hver retning i motorvejens sydgående spor. Derudover åbnes tilkørselsrampen mod syd ved Roskildevej igen. Lørdag aften påbegynder entreprenøren nedrivningen af brodelen over de nordgående spor. Trafikken afvikles således frem til mandag morgen kl. 05.00, hvor bronedrivningen forventes afsluttet, forklarer Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143