23948sdkhjf

Sydfynske foreninger vil udvide vandfaciliteter i Gudme

Gudme Svømmeklub, Gudbjerg IF og Oure-Gudme Idrætsforening har oprettet en erhvervsdrivende fond, som arbejder på at få opført et stort hotel-, vand- og wellnesscenter til 130 mio. kroner
Der er store planer for området omkring det gamle rådhus i Gudme, som ønskes omdannet til et kulturhus.

Tre lokale foreninger er gået sammen og har oprettet en erhvervsdrivende fond, som arbejder på at få opført et vandcenter i tilknytning til det gamle rådhus i den sydøstfynske by.

Vandcenteret skal indeholde en traditionel svømmehal med alt fra udspringsbassin til børnebassin, spa- og afslapningsfaciliteter, omklædningsfaciliteter og en café, foruden et hostel med 48 værelser samt en mindre konferenceafdeling med mødefaciliteter.

Dertil kommer et dykkercenter med en 33 meter dyb dykkerbrønd, et udendørs fitnesscenter og parkeringsfaciliteter.

Sænkningen af en gammel Ærø-færge i Svendborg Sund har skabt en masse dykkerturisme på Sydfyn, og derfor er dykkercenteret tænkt ind i projektet, fortæller Tom Bonde, projektleder i den erhvervsdrivende fond Waterlife, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

”Det er ikke noget, der umiddelbart findes i Danmark. Vi har kigget på lignende projekter i udlandet, som har trukket folk til fra hele verden. Det er det, vi også ønsker her”, siger han.

Trækplaster for omverdenen

Tom Bonde fortæller, at det er Gudme Svømmeklub, som længe har drømt om mere plads, der har sat gang i planerne for vandcenteret, og at Gudbjerg IF og Oure-Gudme Idrætsforening er kommet med.

De tre foreninger har fælles mål, og han ser en stor fordel i, at de er gået sammen.

Handicapvenlighed er i høj grad tænkt ind i projektet, som de tre står bag, fortæller han og gør opmærksom på, at enkelte af værelserne på det ønskede hostel er deciderede handicapværelser.

Han gør desuden opmærksom på, at sundhed er for øje i projektet som hele.

”Alt det her bunder i folkesundhed. Og vi synes, at selv ude i strandkantsdanmark skal der være et fyrtårn. Det her er noget, som vil trække en masse mennesker til”, siger han.

”Det her er på mange måder et drømmescenarie for et lokalsamfund. Det betyder flere arbejdspladser, øget trafik i gaderne, flere turister og mere gang i butikkerne. Vi tror på, at det vil få stor betydning for lokalsamfundet”, fortsætter han

Tilknytningen mellem det gamle rådhus og vandcenteret skal udgøres af et såkaldt x-room, der kan benyttes til mange forskellige aktiviteter lige fra pop up-butikker, udstillinger og julebegivenheder.

Selve vandcenteret planlægges opført som en rund bygning med hældning, hvor der skal være 3.000 kvm solceller på taget.

”Vi håber, at der findes en teknologi, så det kan bygges ind i glas”, siger Tom Bonde.

Han fortæller, at området, hvor vandcenteret planlægges opført, hører til rådhuset, og at tanken er at genbruge en location tiltænkt borgerne til et nyt trækplaster.

”Vi er i positiv dialog med kommunen, så må vi se, hvad det ender med”, siger han og understreger, at det er naturligt med en placering midt i byen.

Den samlede pris for projektet er 130 mio. kroner, som skal finansieres med støtte fra fonde.

Og planen er, at vandcenteret skal åbne inden 2021, hvor Svendborg stadig er i spil til at blive vært for DGI’s Landsstævne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109