23948sdkhjf

Tagpap-indkøb i fremgang

Det har været et godt år for indkøbsforeningen Inta, der køber ind for 40 virksomheder i tagdækkerbranchen
Indkøbsforeningen Inta, der køber tagpapmaterialer ind for 40 medlemsvirksomheder, har oplevet sit hidtil bedste år som indkøbsforening. Foreningen oplyser ikke omsætning, men ligger skønsmæssigt tæt ved et par hundrede millioner kroner. Bruttofortjenesten blev på lige knap 9 mio. kroner mod 7,6 mio. kroner året før. Årets resultat blev på 7,1 mio. kroner mod 6 mio. kroner året før. Foreningen udlodder 7,1 mio kroner til medlemmerne, og ender dermed på en egenkapital på 1,7 mio. kroner.

Foreningens direktør Ole Wissing er ganske godt tilfreds med resultatet:

”Det har været det bedste år i foreningens 31-årige historie. Men det handler naturligvis ikke kun om øget aktivitet og omsætning, men også om, at de produkter, der handles, også er dem, vi har de gode aftaler på”, siger han til Licitationen.

Travlhed også i år

Resultatet vidner da også om, at der har været mere travlt ved indkøbsskranken i det forgangne år. Og det er ikke stoppet ved regnskabsåret afslutning. Tværtimod, mener Ole Wissing:

”Samlet set ser det ud som om, at vore 40 medlemsvirksomheder har en større ordrebeholdning i år end året før. Efter sommerferien tror jeg, der bliver rigtigt travlt”, siger han.

Prisniveauet for tagprodukter har på trods af den øgede efterspørgsel ikke rørt meget på sig. Men det skyldes i nogen grad olieprisen, hvor råolie indgår som en primær ressource i produktionen af bitumen-baserede tagpapper. Olieprisfaldet er slået så kraftigt igennem, at det har kunnet udligne eventuelle justeringer på de øvrige tagmembrantyper, nemlig SBS-papper og polyester-baserede produkter.

”Vi har samlet set ikke set prisstigninger hen over året”, siger han.

Fælles indkøbsorgan

Indkøbsforeningen Inta er udelukkende et fælles indkøbsorgan, der går ud og laver aftaler med producenter og leverandører af tagmaterialer, og det er ikke kun danske producenter, der er aftaler med:

”Vi har aftaler med både danske og udenlandske producenter af både tolags- og etlagsløsninger”, fortæller Ole Wissing, og tilføjer at det i Danmark dog primært, (90 procent,red) er to-lagsløsninger der indkøbes.

Om den verserende debat om et eventuelt tagkartel i Danmark, som nu er unde rbehandling i Konkurrencestyrelsen, har han ingen kommentarer, men siger dog:

”Eneste forhold omkring de verserende kartelpåstande, er at bestyrelsen har meddelt at alle aftaler der indgås, skal være med produkter, der mindst lever op til TOR”, hvilket jeg personligt synes er en rigtig god idé. Jeg har siddet med i tagbranchen i mange år, og der kommer mange udmærkede produkter ind, men der kommer også nogle ind, som ikke burde være her”, siger han.

Indkøbsforeningen Inta
Mio. kroner
2014 2015
Bruttofortjeneste 7,7 9,0
Resultat før skat 6,2 7,2
Årets resultat 6 7,1
Egenkapital 1,5 1,7

Regnskabet er afsluttet den 31.12. 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125