23948sdkhjf

Københavner-borgmester er lykkelig for ny planlov

Teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Morten Kabell, er ikke bare glad men decideret lykkelig over, at forligspartierne bag en modernisering af planloven bevarer kommunernes mulighed for at stille krav om, at 25 procent af alle nybyggede boliger skal være almene boliger.

”Jeg er lykkelig for, at regeringen har fået ilt til hovedet og indset, hvor afgørende nødvendigt dette værktøj er for København og andre større byer, hvis de ikke skal deles op i rig og fattig”, siger Morten Kabell (EL).

Det var den daværende SR-regeringen, der sammen med SF og Enhedslisten, indførte muligheden, der efterfølgende blev hyldet af Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), som et redskab til at få bygget flere billige boliger i den dyre hovedstad. Loven mødte dog også skarp kritik fra grundejere, pensionsselskaber og ejendomsudviklingsselskaber.

Både regeringen og Liberal Alliance gik til valg på at rulle SR-regeringens billig-boliglov tilbage. Men med aftalen om planloven er det ikke lykkes - blandt andet fordi Socialdemokraterne har stået stejlt på, at kommuner også fremover skal kunne stille krav om almene boliger i forbindelse med nybyggeri.

Ikke alle er dog lige lykkelige over, at 25 procent-reglen bliver bevaret. Blandt dem er John R. Frederiksen, formand for Ejendomsforeningen Danmark.

”Efter vores opfattelse giver det væsentlige negative konsekvenser for det private boligbyggeri i de kommuner, der vælger at udnytte deres ret til at gennemtvinge et salg af privat ejendom til et alment boligselskab”, siger han.

Læs også: " Ny planlov sikrer større supermarkeder ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157