23948sdkhjf

Grønne hensyn er guld værd for Danmark

Tredje udgave af Det Byggede Danmark har fokus på miljø, energi og vand
”For 50 år siden var miljøhensyn noget der hørte til i græsrodsbevægelser blandt miljøflippere og demonstrationsoptog, hvor deltagerne bar islandske sweatere og havde langt skæg. Sagde man vindmøller, så tænkte folk på Tvind-møllen og ikke på eksportflagskibet Vestas. Sådan er det ikke i dag, hvor miljøindsatsen er en kæmpeindustri og er med til at placere Danmark på verdenskortet”. Det siger direktør i Bolig–økonomisk Videncenter, Curt Liliegreen, som har lagt sidste hånd på det tredje magasin i serien Det Byggede Danmark.

Det tredje magasin har fokus på miljø, energi og vand og fortæller i tal, baggrundhistorier og interviews om den grønne del af det byggede miljø.

Det handler om landvinding kontra naturgenopretning, om drikkevand og spildevand, om energisektoren, om affaldshåndtering og om cirkulær økonomi.

Smukt at være grøn

”Der er mange gode historier at fortælle om det byggede miljø, som gør Danmark grønnere. Det kan vi blandt andre takke de politikere, miljøfolk og forskere for, som har insisteret på, at grønne hensyn var vejen frem.

I dag, hvor det er ”smukt” at være grøn i miljømæssig forstand er udtrykket miljøflipper mere forældet end telefaxen”, fremhæver Curt Liliegreen.

Han understreger, at Danmarks grønne profil skaber positiv opmærksomhed rundt om i verden. Den grønne dagsorden har skabt milliardomsætning for danske virksomheder, både herhjemme og på eksportmarkederne.

”Det giver job til titusinder af danskere, og det gør det grønne område til en kæmpemæssig succeshistorie for Danmark”, påpeger Curt Liliegreen

Det Byggede Danmark, Magasin 3 kan i lighed med de to foregående magasiner i serien rekvireres i Boligøkonomisk Videncenter eller downloades fra bvc.dk

Læs også: " Byggeri skaber sammenhængskraft ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125