23948sdkhjf

Betonproducent vender bundlinjen markant

Perstrup Beton Industri nød godt af et bedre bygge- og anlægsmarked i 2015. Nu skal overskuddet bruges til at konsolidere virksomheden
Problemer med indkøring af nyt produktionsudstyr og nye produkter er et overstået kapitel.

Betonelementproducenten Perstrup Beton Industri A/S i Kolind på Djursland er kommet på ret køl igen efter et stærkt utilfredsstillende 2014, der bød på store omkostninger til ny produktion, og kommer i 2015 ud med sit bedste resultat i mange år.

Virksomheden oplyser ikke omsætning, men bruttoresultatet er steget fra 33,8 mio. kroner i 2014 til 49,1 mio. kroner i 2015.

Og hvor 2014 bød på et negativt driftsresultat på 5,5 mio. kroner, har Perstrup Beton Industri for alvor formået at tjene penge i 2015 og tjener 10,3 mio. kroner på den rene drift. Samtidig vender betonelementproducenten bundlinjen fra et minus på 5,6 mio. kroner før skat til nu 9,7 mio. kroner før skat.

Et forventet niveau

Trods den mærkbare fremgang og det bedste resultat i mange år, er virksomhedens adm. direktør, Karsten Sandal, beskeden i sin analyse af resultatet.

”Det er fornuftigt og på et niveau, som man kan forvente af en forretning af vores størrelse”, siger han.

Karsten Sandal forklarer resultatfremgangen med, at bygge- og anlægsbranchen har fået det bedre, og de forbedrede konjunkturer nyder Perstrup Beton Industri, der leverer elementer til både byggerier og anlægsprojekter som tunneler og tankanlæg, godt af.

”Vi oplever et højere aktivitetsniveau over en bred palette både inden for byggeri og infrastruktur. Så jeg synes ikke, at vores resultat er så overraskende med det marked, vi har nu”, siger han.

Indkøring af ny produktion

Sammenlignes regnskaberne for de senere år, bød 2012 og 2013 på positive tal på både driften og bundlinjen, omend 2013 viste tilbagegang.

Derimod var regnskabet i 2014 kendetegnende ved et utilfredsstillende underskud som følge af større omkostninger til udviklingsprojekter og en førstegangsproduktion, der var mere omkostningskrævende end forventet.

Et af produkterne var det særlige SL-dæk, som Perstrup Beton Industri producerede for betonvirksomheden Abeo A/S, der gik konkurs i sidste måned. Et konkursbo som Perstrup Beton Industris ejer, Industri Beton Holding ApS, nu har overtaget, så produktionen fortsætter på betonfabrikken i Kolind.

”Der var i 2014 en indkøring af nye produkter, som tog længere tid end beregnet. Samtidig var der nyt produktionsudstyr, som tog længere tid at køre ordentligt ind. Heraf var Abeo-produktionen en del af det”, siger Karsten Sandal.

Skal konsolidere sig

Generelt har Abeo-produktionen dog ikke fyldt så meget i det samlede billede, understreger Karsten Sandal, som nu vil bruge 2015-resultatet til at konsolidere Perstrup Beton Industri.

”Jeg synes, at regnskabet illustrerer, at det går godt i byggeriet. Og når det går godt, skal vi også helst få noget godt ud af det. Derfor skal vi også bruge denne situation til at konsolidere os og udnytte de gode tider”, siger Karsten Sandal.

Selvom Karsten Sandal i sin beretning forventer et positivt resultat for 2016, mener han, det er for tidligt at komme ind på, i hvilken størrelsesorden overskuddet lander.

Perstrup Beton Industri A/S
Mio. kroner
2014 2015
Bruttoresultat 33,8 49,1
Driftsresultat -5,5 10,3
Resultat før skat -5,6 9,7
Årets resultat -3,5 9,8
Egenkapital 36,0 45,8
Ansatte 78 79

Regnskabet er afsluttet den 31. december 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156