23948sdkhjf

PORTRÆT: Direktøren der hader at tabe

Direktør i Verdo Entreprise, Morten Birch, er konkurrencemenneske – på jobbet såvel som i fitness-centret
Han er kendt for at være klar i sin kommunikation, for at sige tinge ligeud og præcist og for at være god til at delegere arbejdet. Han har vendt flere års haltende regnskaber til et overskud ved at skære fra og satse på kerneforretningen og han er ikke bange for at give sine medarbejdere ansvar.

Der er blot en enkelt ting, som Morten Birch, direktør i teknikentreprenørvirksomheden Verdo Entreprise ikke er særlig god til. At tabe.

”Jeg hader at tabe. Det gør man desværre nogle gange, når man byder på en opgave. Det er jeg ikke glad for, for jeg kan bedst lide at vinde. Så jeg siger til mig selv, at sådan er det, og så må jeg ryste det af mig og komme videre”, siger han.

Grøn tråd i karrieren

Den 53-årige Morten Birch kom til Verdo Entreprise i november 2014. Oprindeligt er han uddannet svagstrømsingeniør og har en række supplerende managementkurser bag sig. Med en fortid i virksomheder som vindmølleproducenten Vestas, hvor han var vice president, og softwareudvikleren Lyngsoe Systems A/S, hvor han var COO, ved Morten Birch, at byggeriet kan lære meget af industrien hvad angår effektivisering.

”Byggeriet i Danmark er dyrt, og mange tjener ikke særlig mange penge. Derfor er det måske på tide at se på, om man kan adoptere nogle af industriens processer omkring planlægningsfasen, kontrol og test. Det er byggeriet begyndt på, men det kan man godt arbejde videre med”, siger han.

Med jobbet som direktør i Verdo Entreprise forsætter Morten Birch den røde tråd gennem sit CV – eller måske nærmere den grønne tråd. For virksomheder, der færdes inden grøn omstilling og bæredygtighed, har for ham været karrierens kald.

”Det motiverer mig at arbejde med noget, der er mere grønt, end det andre arbejder med. Men selv om jeg kan lide at arbejde med bæredygtighed, så skal der også være bundlinje. Det skal også være økonomisk bæredygtigt – jeg er ikke frelst. På den måde bruger jeg begrebet mere bredt end andre”, siger han.

Kæmper mod sig selv

En af de ledelsesfilosofier, som Morten Birch bekender sig til, handler om at lade medarbejder føle samme ansvar for deres arbejde, som de gør for deres projekter i hjemmet.

”Jeg hørte engang en sige, at hvis man kan få medarbejderne til at tage samme ansvar på arbejdet, som når de i fritiden spænder traileren på bilen og står for tilbygningen til deres hus, så er man nået langt. Derfor forsøger jeg at motivere mine medarbejdere til at tage ansvar, tage beslutninger, lede og være med i processen”, siger Verdo-direktøren.

Når Morten Birch ikke befinder sig på kontoret i Randers eller er sammen med familien går han til fitness. Og også her kommer konkurrencemennesket op i ham, erkender han.

”Jeg kæmper mod mig selv. Hver gang har jeg en konkurrence mod mig selv, hvor jeg skal være bedre end sidste gang, for også i fitness-centret vil jeg gerne vinde”.

Blå bog – Morten Birch
Morten Birch, direktør i Verdo Entreprise siden november 2014
53 år
Uddannet svagstrømsingeniør og har en række supplerende managementkurser bag sig
Har tidligere arbejdet som COO hos Lyngsoe Systems A/S, som vice president i Vestas, divisionsdirektør hos Crisplant A/S samt teknisk chef såvel som divisionsdirektør for services i Bombardier Transportation Denmark
Privat er han samboende og har tre børn
Familien bor i Randers



Verdo Entreprise A/S
Verdo Entreprise er et datterselskab til energiselskabet Verdo A/S
Virksomheden satser på tre kerneområder: Trafik- og gadelys, fagentrepriser på el og vvs og erhvervsservice
Selskabet havde i 2015 en nettoomsætning på 190 mio. kroner
Selskabets omsætning i 2016 forventes at blive 175-200 mio. kroner og med et resultat før skat på 3-4 mio. kroner
I 2015 indgik Verdo Entreprise en samarbejdsaftale med Aura Installation A/S fra Aarhus om drift af gadelysprojekter for kommuner
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125